Yarlıgaç güneş ısıtma sistemi sorunları

nnur

Üye
Katılım
16 May 2011
Mesajlar
142
Puanları
1
Öncelikle firma adını vermemin sebebini belirtmek istiyorum. Gerek kullanıcı, gerekse tesisatçı olarak bu markanın ürünüyle ilgili tecrübesi olanlar varsa bilgi almak istiyorum. Art niyet vb izlenim uyandırırsa yönetim tarafından marka silinebilir.
Yaklaşık 1 yıldır bu firmanın ürününü kullanıyoruz. Satılmadan önce anlatılan şuydu, güneşin az ışık saçtığı soğuk kış günlerinde bile sıcak su sağlıyormuş.
Başlarda birkaç ay sıcak su sağladı. Yazın güneşli havalarda sıcak su geliyordu. Suyun basıncı az olduğu için sıcak su zemin kata geliyor ama 1. kata çıkamıyor. Panel ve sistem yerden yaklaşık 10 m yukarıda. Girişine gelen su basınçlı şehir şebekesi. Ama çıkışta basıncı düşüyor.

Neyse, buraya kadarki kısmı önemli değil. Sistem sorun vermeye başladı. Güneş olsa bile su soğuk geliyor. Bir iki kez baktılar, düzeldi. Sorunu tam olarak anlayamadım ama; "kaloriferler peteklerinde hava olması" gibi bir sorun olduğu izlenimi uyandırdı. (Yanlış anlaşılmasın, bu deyimi benzetme için kullandım. Sistemde, suyu ısıtma kanallarından geçirmeden çıkışa gönderen bir sorun var gibi.)

Artık daha sonraları hiç sıcak su vermemeye başladı. Satıcı firmayla tatsızlıklar yaşadığımız için artık kesinlikle muhatap olmak istemiyorum. Zaten defalarca sorun bildirmemize rağmen "yaşanan tatsızlıklar" yüzünden artık gelmiyorlar. Merkeze de durumu bildirdik ama sonuç yok.

Bir sorun daha var ki, don olayından sonra güneş çıkınca, floresan lambaya benzeyen cam borulardan biri kırılıyor ve suyu dışarı akıtıyor. Bu ikinci kez oldu ve çaresiz sistemin vanalarını kapattık.

Hemen her tür cihazda bazı sorunların pratik çözümleri oluyor. Veya bunların çalışmasıyla ilgili püf noktalarını bilmek gerekiyor. Bu yazıyı okuyanların bu türden bilgi ve deneyimi varsa palaşmasını rica ediyorum. Satıcı frimayla muhatap olmadan bu sorunu çözmek istiyorum.
Artık bıkkınlık geldi. Tasarruf için ödediğimiz para çöpe gidiyor.

Anlayışınız ve yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Konuyu düzenleme seçeneği bulamadığım için cevap olarak ekliyorum: web sitesinden alıntı.

İki tüp arasındaki vakum olduğundan iletimde ve taşnılma ısı kaybı ihmal edilecek mertebededir. Soğuk, yağmurlu, karlı ve rüzgarlı havaların tüp içindeki ısıyı alması vakum sayesinde önlenmiştir. Bu nedenle sistem tüm yılboyunca kullanılabilmektedir.
· Eski model kolektörlerde vakum olmaması nedeniyle soğuk havalarda ısı kaybı çok yüksektir. Bu da verimi oldukça düşürmekte ve tüm yıl boyunca kullanılmasını engellemektedir. Yarlıgaç vakum tüpü güneş kolektörüne antifiriz koymaya gerek yoktur. Sistem -22°C sıcaklıkta ve bulutlu havalarda bile sıcak su üretmektedir.
· Eski model kolektörlerde soğuk havalarda suyun donma tehlikesine karşı ilave antifiriz koymak gerekmektedir. Buna rağmen 0°C’nin sıcaklıklarda bu sistemler verimli çalışmaktadır.

Vakum Tpl Gne Kollektrlerin Dz Kollektrlere Gre Avantajlar | www.yarligac.com.tr | YARLIGA GNE ENERJ SSTEMLER
 
Dostum merhaba...

Güneş enerjisi ile ilgili bir iki konuya değineceğim. Vakum tüplü güneş enerjisi sistemi cam içinde vakumlu bir sistemdir. camın içindeki tüpte vakum altında çalışır. alttaki resimdeki gibi..

vakumlu-tup.jpg

burada hem tüpün hemde cam kılıfın vakumu kırılırsa yani basınçlanırsa sistem çalışmaz. Sanıyorum sizin güneş enerjinizin çalısmama nedeni bu iki sistemden birinin vakumunun kırılmış olmasıdır.

vakum-tabaka.jpg

white-tube-end.jpg

Son üstteki resimde solda sağlam bir vakum tüpünü görüyoruz. Sağda ise vakumu kırılmış bir tüp görüyoruz. Bunu gözle kontrolde edebilirsiniz. Bu dış cam kılıftaki vakumun kırılmasından dolayı oluşan deformedir. İç metal tüpte yaşanan vakum bozulmasını gözle göremezsiniz. Belirtisi suyu ısıtmaması olarak kendini gösterir..

Umarım bilgilendirme işe yaramıştır...

Kolay gelsin iyi çalışmalar...
 
Bilgi için teşekkür ederim. Ürünün vakum tüpü ikinci kez kırılıyor. Firma web sitesinde -20 derece sıcaklığa kadar dayandığını belirtiyor. Acaba hukuki olarak ürünün ayıplı olduğunu kanıtlamış olur muyum?
 
Bunu belgelendirmeniz kanıtlamanız lazım.. Nasıl yapacaksınız .. Tüketici hakları masasına başvurdunuzmu.. Belki onlar sizi yönlendirir..
 
Teşekkürler. Ben de oraya başvuracağım. Ayrıca bilgi ve deneyimi olan varsa buradan danışayım dedim.
 
tüketici mahkemesine başvurun .muhtemelen bilirkişi tayin edilir cihaz kontrol edilir.darbe sonucu kırılmamışsa ,bunuda ispatlarsanız.AYIPLI ,KUSURLU MAL iade kuralına göre malı iade eder paranızı geri alırsınız.firmanın kusuru var ise davayı büyütmeyi göze alamazlar.
 
Tüketici hakem heyetine gittim. Adam ilk söylediği cümle biz yapmıyoruz, siz halledeceksiniz gibisinden bir şeydi.
Nasıl, ne olacak diye sorduğumda firmanın merkezine ve bölge bayisine iadeli taahhütlü posta ile sorun bildirmem gerektiğin,i söyledi.
15 gün içinde sorunu çözmezlerse o zaman tüketici hakem heyetine gidiyormuşuz.
 
O zaman prosedürü başlat dostum hiç geri kalma .. Mal ayıplı ise sende hakkını iste.. Ne olursa..
 
adamlar cok vurdumduymazlar düzcedeki şubeleri iki haftadır kapalı telefonlara bakmıyorlar. merkezi arıyoruz bir defa acıyorlar biz size dönecegiz diyorlar ikinci aramaya aynı numaradan ulasamıyoruz. baska arkadasın telefonundan arıyorum acıyorlar
 

Forum istatistikleri

Konular
127,952
Mesajlar
913,880
Kullanıcılar
449,599
Son üye
Gksn

Yeni konular

Geri
Üst