Dinamodan ses çıkıyor ama çalışmıyor

CagatayK

Üye
Katılım
21 Şub 2018
Mesajlar
20
Puanları
1
Yaş
35
merhaba arkadaşlar, hidromatla birlikte kullandığım bir dinamom var. MURCELL QB60 0,5 hp. hidromatla birlikte kullanıyorum. 3 metre yukardaki tanktan gelen suyu daha da tazziklendirsin diye kullanmayı düşünmüştüm. aslında dediğim gibi oldu ama dinamo bazen çalışıyor bazen dızzz diye ses çıkarıp çalışmıyor. hem dinamoyu hem hidromatı 0 aldım. bu bazen oluyor. bi bakmışım hiç sıkıntısız çalışıyor bir bakmışım 10 dakika dızzz diye bekleyip sonra kendi kendine çalışıyor. resetlesemde kapatıp açsamda nafile.


bir de , dinamoya tankla birlikte kuyudan gelen tazzikli suyuda bağlasam. dinamo kapalı olduğunda (yada açıkken) motor dönse bir sıkıntı yaratır mı ? bunda ki amacım tanktaki su beklemiş ve bazı zamanlar pis oluyor, kuyudan gelen su temiz en azından bulaşık vs yıkamalarında kuyu suyunu hidromattan geçirmemde bir sakınca olur mu ? (bundaki kafamı kurcalayan şey, kuyudan çıkan su zaten tazzikli olması, motora zarar verir mi bu tazzik ? )

kuyu sürekli açık olmadığından tanka göbekten bağlıyım, ama en azından kuyu açıkken temiz su kullanırsam en azından evdekiler mutlu olur :)

cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Motorun türü nedir asenkron senkron yoksa dc mi
 
sanırım zorlanıyor temizlemek mantıklı dinamonon modeli nedir ve etiketinde ne yazıyor
 
ozaman bi temizlemek lazım çünkü sanırsam motor harakete geçemiyor
 
anladım, peki 2. bahsettiğim konu için bir fikriniz varmı ?
 
zarar vermez elektrik üretir o
 
peki elektriğe bağlıyken kısa devre filan yapmaz mı ? yada öyle zamanlarda fişini mi çeksem ki ?
 

Forum istatistikleri

Konular
128,179
Mesajlar
915,658
Kullanıcılar
449,940
Son üye
yavuzturan

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst