Dijital elektrik sayacı ile RS-485 üzerinden haberleşme

bllg

Üye
Katılım
13 May 2014
Mesajlar
3
Puanları
1
Merhaba arkadaşlar,
Bitirme projemde elektrik sayacı ile haberleşmem gerek. Şu an elimde bulunan sayaç Makel C410 KMY 221 sayacı. Direk kablolu çıkış var ancak RS-232 veya RS-485'mi bilmiyorum. Kutusunda kablo çıkışı için özel bir tanım yok, her iki standart da üstün körü yazılmış. Aynı şekilde modelin internetten kullanım kılavuzuna da baktım orada da ayrıntılı bilgi verilmemiş.

Muhtemelen RS-232 ile optik port üzerindeki haberleşmeyi kastediyordur diyip RS-485 olarak varsayarak haberleşmeye çalıştım ancak bir türlü başarılı olamadım. Burada esas aklıma takılan sorun, sayacın RS-485 ile haberleşmesi için elektriğe bağlı olup olmaması gerektiği? Cihaz pilli ve düğmeye basıldığında ekranına bilgiler geliyor. Ayrıca standart dosyasında (kablolu iletişim için ayrıntı göremesem de) optik port için elektrik yokken de çalıştığı yazıyor.

Bilgisi olan veya daha önce bu konuda çalışmış arkadaşlar yol gösterebilirlerse çok sevinirim. Teşekkürler...
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Rs 485 dir o. Optik port haberleşmede cihaz pili yeterli fakat 485 için elektrik şart. Aynı zamanda 485 haberleşme portu için osoS modem gerekiyor. Optik porttan haberleşmen en mantıklısı. Haberleşme için IEC 62056-21 protokolü. Bunu ve obis codes bunu araştır.
 
Cevap için teşekkürler. osoS modemi yanlış anlamadıysam ben de benzer birşey yapmaya çalışıyorum bitirmede zaten. Mikro denetleyici ile tarife cihazından bilgiyi okuyup, GSM/GPRS modülü ile de sunucuya gönderip, veritabanına kaydetmek temel amacım. TSE'nin standart dosyası mevcut haberleşme protokolüyle ilgili, teşekkürler bilgilendirme için. Sayaca elektrik bağlayıp deneyeceğim :).
 
Benimde buna benzer bir projem var.Sayaçla bilgisayar arasında kablolu iletişim kurmam gerekiyor.Bu konuda bana yardımcı olabilir misiniz?

KontrolKalemi Mobile ile gönderildi.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,191
Mesajlar
915,731
Kullanıcılar
449,965
Son üye
Pentium55

Yeni konular

Geri
Üst