Diafon İşçiliği

castellini

Üye
Katılım
3 Kas 2010
Mesajlar
9
Puanları
1
Arkadaşlar herkese Merhabalar.Apartmanımız için diafon sistemi taktırmaya karar verdik ve bir elektrikçiye gittik.Diafon sisteminin cihazlarını ve kablosunu da dahil ben kendim almıştım.Elektrikçiye gitmemizin sebebi sadece bu sistemin montajıydı ve işçilik ücretini öğrenmekti.Bize söyledikleri işçilik ücreti daire başı 70 TL oldu.Bana fazla geldi bilmiyorum,çünkü cihazları ve kabloyu ben veriyorum.Bu konuda pek bilgim yok piyasa hakkında.Bunun için sizden yardımlarınızı bekliyorum.Göz göre göre kazıklanmak istemiyorum.Bu fiyat normal mi?Ya da ne olmalı?Hepinize Teşekkür Ederim.
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Elektrikci bu ister werip wermemek te sana kalmış bişey yok ben yapacam diyorsan ki madem elinde hem kablo hemde cihazlar mevcut o zaman bi klavuz al ve en üst kattan başla kabloları çekmeye. her dairenin kablosu ayrı unutma.
 
ne demek elektrikçi bu ister,bi işin hakkı neyse o verilir böyle bi cevap mı olur.burda böyle yazarak elektrik işini ayaklar altına almış oluyorsun.Ben bu işi yapanlardan cevap bekliyorum.
 
apartman kaç kat ? kaç daire ? onu bilmek lazım sistem görüntülü sistem mi olacak peki ?
 
fazla söylemişler biz yaptırdık .onların verdiği fiyata biz malzemeli yaptırdık .başkA bir yerden teklif al daha iyi olur .
 
benım iç tesısat ile fazla alakam yok ama şu bir gerçek kımı usta bir işi 1 saatte yapar kımede hakkını verebılmek için ozene bozene yapar iksinin arada tabıkı fark olacak
burada sizin esas dikkat edecegınız husus fiyat kadar iş bittikten sonra servis olmalıdır 3 kurusa yaptırmak isterken komple elinize tekrar tesısat gelmsın
bence varsın 3 lira fazla olsun iyi usta olsun
 
Daire sayımız 22.Sistemde görüntülü olucak,cihazdan dolayı sıkıntı yaşıycağımı sanmıyorum,kaliteli bir ürün aldım.70 TL olunca işçilik toplamda 1400 TL oluyor en az.Başka elektrikçilerle görüşmedim piyasayı bilmiyorum ama bu fiyat gerçekten bana fazla geldi.Cevaplarınız için teşekkür ederim.
 
Fiyat veren meslekdaşımız, apartmanınızı ineledi mi veya zaten biliyor mu ? Yoksa oturduğu yerden mi bu fiyatı söyledi ???

Öyle bir iştir ki, daire başı 100 TL dediğine pişman olur tesisatçı...
Öyle bir iştir ki daire başı 20 TL dese karlı iştir...

Buradan, bu konuda size yardımcı olabilmemiz gerçekten çok zor...
Birkaç firmadan daha fiyat alın... Ama en önemlisi güvenilir firmalar olmasına dikkat edin... Tek tavsiyem budur... Tıpkı "3elibrahim" ustam gibi...
 
Apartmanı incelemedi oturduğu yerden söyledi fiyatı.Daire sayısını söyledim ondan sonra bu fiyatı verdi işçilik için.Yanıtınız için teşekkür ederim.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,212
Mesajlar
915,855
Kullanıcılar
449,990
Son üye
alpersirakaya

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst