Devreden akım geçince algılama

sadecemavi

Üye
Katılım
5 Ara 2012
Mesajlar
19
Puanları
1
Arkadaşlar Herkeze merhaba.

Bir sorum olacak sizlere. Bağlı bulunduğu makine çalışınca bunu algılayacak ve usbden yada comporttan bilgisayar çalıştığına dahil bir sinyal gönderecek devreye ihtiyacım var. Bu konuda bir fikir verirseniz çok sevinirim. Bu arada makineler en az 220 en çok 360 voltta çalışıyor.
 
baktığın hat AC mi DC mi, kaç amper akım geçiyor. Eğer DC ve 10 amperden fazla geçiyorsa aynı dertten muzdaribiz dmektir. :)
 
ayrıntı lazım
 
Arkadaşlar merhaba,

Eski bir konu ama benim de çok benzer bir aygıta ihtiyacım var, o yüzden yeni başlık açmak istemedim.

Örnek olarak kettle'ı ele alalım (220V tek faz 10 Amper max. bir ev aleti). Araya koyacağım cihaz, kettle akım çektiğinde tepki vermeli, kettle off pozisyonuna döndüğünde cihaz da eski haline dönmeli.

Elimde ölçüm aracı olarak veri toplama sistemi var. AC ve DC gerilim, direnç ölçebiliyorum ama akım ölçemiyorum.

Benim aklıma ilk etapta akım transducer'ı kullanmak geldi ancak 100 dolar max. bütçe var. Bu fiyata 0-10 Amper tek faz akım transducer'ı var mıdır (doğruluğu falan önemli değil, sonuçta sadece akım geçip geçmediğine bakacağım)? Yoksa röle, entegre vb. ne kullanabilirim?


Teşekkürler.
 
Son düzenleme:
Röle kullansanız olmazmı termostat devreye girince rölede devreye girer.Yok akım algılamam gerekiyor derseniz bülent usta devreleri vermiş.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,190
Mesajlar
915,724
Kullanıcılar
449,960
Son üye
katzeimar

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst