Devir yönü değiştirme sorunu ?

zayıf bir ihtimalde olsa kondaktör nüvesinin kısa devre cubugunda sorun ola bilir ozaman kondaktör senin dedigin gibi mühürlemez...kodaktörlere devre harici 220 uygulayıp cekip cekmedigine bak...
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Arkadaşlar, 1 stop 2 start butonu ile devir yönü değiştirmek için bi devre şemamız var. şema similasyonunda poblem yok. devre kurulup çalıştırıldığında ileri veya geri yön kontaktöründen herhangibiri sürekli olarak hızlı hızlı çekip bırakıyor. kontaktörler sağlam devede problem görünmüyor. sebebinin ne olacağı konusunda fikri olan var mı?

Bu soru 29-11-2008 tarihinde sorulmuş.
 
sayın cemsultan senin yapdığın bağlantılarda şema doğru ise kontaktörü NO yardımcı kontağı yerine NC yardımcı kontağı üzerinden mühürleme yapmışsındır.onun için kontaktör çekip bırakıyordur.
 
şema doğruysa sümülasyonda sıkıntı yok diyorsan şema doğrudur. kısa devre gibi algılayabilr kontaktörün bobinini diyeceğim sağlam diyorsun. sök mühürlemelere iyi bakmanı tavsiye ederim. Gene olmazsa sök tekrar dikkatlice kur çünkü bu işte tek bir yanlıs panoyu mahvediyor. Kolay gelsin
 
Bu soru 29-11-2008 tarihinde sorulmuş.Boşuna cevap yazmayın.
Şuan tatile filan çıkmıştır herhalde... :)

Soruda soru olsa ileri geri motor çalıştırma...

ilginç bir durum...
 

Forum istatistikleri

Konular
128,210
Mesajlar
915,835
Kullanıcılar
449,989
Son üye
veyselknkc

Yeni konular

Geri
Üst