Denki klima arızası

avenist

Üye
Katılım
7 Ara 2009
Mesajlar
1
Puanları
1
Öncelikle herkese merhaba,

Klima 13500btu, montaj yapıldıktan sonra 1 ay günde birkaç saat çalıştı. Sonra birgün açtığımda (ısıtma modu) defrost modunda açıldı. Uzun süre beklesemde ısıtma yapmadı. Soğutma modunda da soğutmuyor. Soğutma moduna alıp çalıştırdığımda dış ünite vınlama yapıyor, fan çalışıyor. Servis çağırdım dış üniteyi açtı, kondansatörü kontrol etti şişme yok dedi. Getirdiği yedek dolu kondansatör ile tetikleme yaptı. Sonra kompresörün kilitlendiğini uğultulu seside onun yaptığını söyledi. Mecburen kompresörü değiştirmek gerekir dedi, sıfırı 350 Tl ya malolur dedi. Ben dış ünitenin vanalarına baktığımda kalın olan borunun vana bölümünün komple yağlandığını gördüm acaba gaz kaçmış olabilirmi dedim eleman bunun normal olduğunu söyledi. Acaba gaz sadece gaz yüklense cihaz çalışırmı sizce yoksa kesinlikle kompresör mü değiştirmek gerekiyor.

Kompresör derseniz en iyi hangi marka model kompresör en ucuza nereden alınabilir. Şimdiden paylaştığınız değerli bilgiler için teşekkür ederim.
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
gaz kacagından dolayı komprasör kilitlenmiş
sadece komprasörü degiştirmek yeterli degil sisteme yagda basmıştır
sistem temizlenmeden komprasörü takmayın !!!
 
birader sana tavsiyem at klimayı yeni klima al yapacağın yüksek masrafın karşılğını alamassın ,cihazın montajını kim yaptıysa hatası sana pahalıya patladı.
sistem gazsız çalıştığında kompresör yağı aşırı ısıda dolayı kompresör yağını yakıyor,yanık yağ sisteme basıyor ve ve kompresör nakavt...sistem ne kadar temizlensede maalesef tam temizlenmiyor ,kirli sistemde çalışan kompresör uzun ömürlü olmuyor....ben klima konusun uzmanım tavsiyemi dikkate almanı tavsiye ederim.
 
slm kompresörün değişimi gerekiyor sistemi yağ basılmış olma olasılığı yüksek eğer kompresörü değiştirttecekseni bence sistemi de bi kontrol edin borularda çatlak veya kırık olabilir eğer sistem sağlamsa azot ve freon1 basılması zorunludur kompresörü değiştirmeyip yeni cihaz alacaksanız midea marka cihaz öneririm...:)
 
slm arkadaslarımın dedıgıne katılıyorum sıztem gaz kacagından dolayı motor kıtlenmıs buyuk ıhtımalle ama soyle bısı soylıım servısın denedıgı kondanstor tıpını bılmıyorum ama bızlerın kullandıgı daımı kondanstorden baska sok kapasıtorler vardır onunla denemekte bence fayda var kompresor eyer ılk hareketı alırsa bence kurtulur bunu baska bı kılımacı arkadas bakarsa belkıde az bı ıhtımal olsada motor sorununu coze bılır
kucuk bı not (motor vınlama yaparken alt bolumune cekıcle vurulursa calısma ıhtımalı bazen oluyor)ustalarıma sacma gele bılır ama zaten motor arızalı denemekte fayda var ama bılen bırısı yaparsa daha ıyı olur kolay gelsın ..........
 
arkadasım kapasite değeri biraz yüksek bir kondansatörle yani örnek 25mf ise 30 mf'la şoklama yapıp kompresörede bir iki çekiçle tıkladın mı açılma ihtimali var. (not: invertör klimalarda bu çekiçle tıklama işi olmaz.) yok eğer kompresör değişimi yapacaksan toshiba kompresör taktırmanı öneririm ucuz kopresörden kaçın derim kolay gelsin.
 
sıkışık kompresörse açılabilme ihtimali var bence denettir.
 
arkadasim gaz kacagi servisi ilgilendirir kacak normal degildir eger 3 yil gecmemis ise ucretsiz degisimi iste en iyisi sen hala garantisi varsa iklimsa merkezi arayip baska servis talep et montaji yapan degil baska servis baksin servis transferi yaptir.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,198
Mesajlar
915,765
Kullanıcılar
449,978
Son üye
food_eng_1952

Yeni konular

Geri
Üst