demirdöküm klima

Katılım
20 Ocak 2010
Mesajlar
1
Puanları
1
Yaş
43
arkadaşlar demir döküm klima açar açmaz neden kapanır ve 4 yolluvana cekmesine ragmen kompresör denrede deyil iç fan dönüyor olmasına ragmen ve klima bisüre sonra kapanıyor
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Kapanınca ön paneldeki ışıklardan yanan yada yanıp sönen var mı?Boru sensörünü ilk etapta kontrol et bence ohm una bak.
 
iç ünite boru sensörü arızalı olabilir veya gaz eksik olabilir yadaa kart arızalı 1 yıl garantili olarak en ucuz fciyat ganrntisi ile tamiratını yapıyoruzz??
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Merhabalar:
İlk iş cihazının ana kartına bağlı 2 ya da 3 adet 5 yada 10 Kohm luk sensörlerin olacak. Bu sensörleri kart yuvasından çıkar ve ölçü aletinin kohm kademesinde ölçüm yap. Ortam sıcaklığında (24C- 4.7 Kohm yada 10.2 Kohm) ölçüm aparak test et. Arızalı ise değiştir.
Eğer bu ölçümlerden sonuç aldıysan, aynı sensörlerden 1 tane de dış ünite de olmalı. Onu da kontrol et. Eğer o da okey ise.
Ana kartı kasasından çıkar ve üzerindeki bataryanın akıp akıpmadığını kontrol et. Eğer batarya akmış ise hiç uğraşma kartı değiştir.
Son olarak ta beslemenin geldiği noktaları çok iyi kontrol et. Eğer kompresör kalkma aşamasında şebekeden çekilen güç gevşek bağlantı nedeni ile kesiliyor olabilir.

Sonuçlarını buraya aktar yorumlarımızı yaparız yeniden.
 
nötr ile faz doğru ise kart arızalıdır.demir döküm ana kartlarda üretimden kaynaklanan sorunlar var biraz
 

Forum istatistikleri

Konular
128,196
Mesajlar
915,752
Kullanıcılar
449,973
Son üye
sfc16

Yeni konular

Geri
Üst