Demir döküm salon tipi klima

efecim

Üye
Katılım
26 May 2012
Mesajlar
44
Puanları
1
Yaş
36
Arkadaslar Salon tipi york marka klima var cihazin ikinci montajinda cihaz devereye giriyor takriben 20 sn sonra devreden cikiyor e6 arizasi veriyo gaz eksikligi die düşünüyor manifoldu bagliyorum tam devreye gorince gaz veriyim diyorum hemen devreden cikiyor nasil gaz sarji edebilirim ?
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
cihaz 20 sn sonra devreden çıkıyorsa cihazın çalışmasını kesen bir koruma vardır.e 6 büyük ihtimalle faz sıralaması hatası olabilir.
 
Gaz sensörünü kısa devre yaparak gaz verebilirsin.
En doğru olanı sistemi vakum edip temizlemen sonra etiket te verilen gaz tipi ve gr degerlerinde sistemi hiç çalıştırmadan gazı yüklenmen
 
Simdi ilk once hic calismadan e6 veriodu fazlari degistrdim cihaz cslismaya basliyo ama bu seferde dis unute dedigim gibi devreye giriyo tam gaz basincini görüyorum 1 bara cok yakin gaz veriyim derken devrden çıkıyor ic unite uflemeye devam ediyo ama panelde e6 arızası veriyor.
 
Gaz fazla olsada eksik olsada E6 verir
 
Peki ustam benim suanda ne yapmam gerekli
 
Merhaba,

Dostum gazı illa çalışır halde vermek zorunda değilsiniz. Gaz vermenin bir çok yolu var. Salon tipi cihazlar az gaz ile çalışmaz. Gaz tipi karışım gaz değilse manifoldu bağla aç vanaları gitsin gaz. R22 ise dış hava sıcaklığına göre 5-6 barlara kadar çıkmalı. Ondan sonra cihazı çalıştır ve çalışır halde ver gazı. İnce ayarını yaparsın.

Çalışır halde gaz vermek için cihazın emiş borusu hattında alçak basınç prezostatı vardır. Kablolarını kısa devre et bu sefer cihazı açtığında sorun alçak basınçtan durma ise cihaz durmayacaktır. Gazını ver..

Size tavsiyem eğer ekipmanınız varsa alfa romeo arkadaşımızında önerdiği gibi gramajına göre gaz verip direkt çalıştırmanızdır.

Ben size şöyle sorayım. Ne kadar gaz vereceğinizi biliyor musunuz? Yanlış anlamayın sakın sorum sizin sıkıntı çekmemeniz cihazınızı bozmamanız için. Fazla yada eksik gaz cihaz için sorun teşkil edecek o yüzden soruyorum.

Kolay gelsin.
 
selenoid valfini unutma
 
Yardımlarınız icin teşekkür ederim arizayi cozduk serkan ustanın dedigi gibi ilk önce gaz verdim biraz sonra devrede ince ayar cektim.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,179
Mesajlar
915,660
Kullanıcılar
449,944
Son üye
önder sem

Yeni konular

Geri
Üst