delta plc

aarslan

Üye
Katılım
23 Tem 2008
Mesajlar
22
Puanları
1
Yaş
39
mrb lar. Delta dvp 14ss plc nin modbus cıkısını kullanarak Scada uzerine modbus tcpıp convertor ile eternet uzerinden data alabilirmiyiz? yada aynı işi rs485/rs232 convertor yardımı ile com porttan da yapabilirmiyiz. asıl amacımız scada ile haberleştirmek ve sadece data okumak olacak yardımlarınız için şimdiden tesekkur ederim.
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
Eger SV serisi plc kullansaydınız size Delta'nın ethernet kartını kullanmanızı onerecektim. Ama diger seriler icin bir opc server kullanarak modbus uzerinden haberlesebilirsiniz ve bu opc server dan ister intranete isterseniz internete erisim verebilirsiniz. Yada eger kullanacagınız scada destekliyorsa direk delta plc ile modbus haberlesebilir ve gene scadanızın ozelligi eger saglıyorsa tcpip erisimi saglayabilirsiniz.
 
SN molehiya ilginiz icin tesekkur ederim. Kullanacagımız scada bir cok haberlesme protokolunu desteklıyor.En azindan driverlarına baktıgımızda bu cıkiyor.Modbus haberlesme ile ilgili bilgi verebilirmisiniz(delta dvp 14ss) ornek prg veya uyglama gibi . Bu tip uygulamarla ilgili bir kaynaga ulasamadim emeginiz icin simdiden tesekkurler ve slm lar.
 
Delta PLC lerin modbus adres listeleri var,bayram tatili donusu size bilgi verebilirim. Veyahut istersenis Fast Ltd sirketini arayarak direk isteyebilirsiniz.
 
Selam
Delta plc nın modbus cıkısını kullanarak scada sistemi ile haberlesebilirsin. Bunun ıcın delta plc nin haberleşsme protokolunu once modbusa cevirmen lazım. Arada bir Rs485/232 cevirici kullandıktan sonra Scada dan modbus protokolunu secerek haberleşmeyı saglayabılırsın ıy calısmalar
 
sn suphi ilginiz icin tesekkurler.boyle bir uygulama haberlesmesinin ornegini ladder olarak vermeniz mumkunmu ? yada nasıl bir program uygulaması yapmamız gerekiyor? bununla ilgili bilgi verebilirmisiniz. tesekkurler.
 
sn molehiya ilginiz icin tekrar tesekkur ederim.bayram donusu modbus adres listesini paylasirsaniz cok yararlı olacagina inaniyorum. slm lar
 
slam
ekte bir ornek ladder diyagramı ve modbus adreslemeleri var. Bu program ile com2(rs485) portundan modbusRtu (8,1 9600) haberleşme protokolu ile haberleşebilirsin. delta plc nın sitesindende ornek programlar bulabılırsın. ıyı calısmalar.
 

Ekli dosyalar

  • delta.rar
    146.1 KB · Görüntüleme: 5
Suphi arkadasım,
Delta plc ile modbus haberlesme icin illaki 232-485 ceviriciye ihtiyac yoktur. Hem 232 hem de 485 potundan modbus haberlesme yapılabilir. Eger plc'nin 485 portundan modbus haberlesme yapılacaksa ozaman pc-plc arasına 232-485 cevirici gerekir.
 
Sonuç olarak şu söylenebilirki;

Delta PLC ilk alındığında hem RS-232 hemde RS-485 portu default olarak Modbus-ASCII 9600-7-E-1 ve slave adresi=1 olacak şekilde gelir.

Bağlanacak Scada yada pc tabanlı programlar bu şekilde erişebilir.
Burada önemli olan kullanılacak scada'nın modbus 'ın hangi formatını kullandığıdır.
MODBUS-ASCII yada MODBUS-RTU mu ?
İlgili programın driver dökümanlarından tespit edilebilir.

PC'nin PLC'le bağlantısı için RS-232 için PC-PLC kablosu 15mt'ye kadar , kadar RS-485 için ise USB/RS-485 yada RS-232/RS-485 çevirici 1,2km'ye yeterlidir.

Örneğin;
Program sadece modbus rtu olarak haberleşiyorsa, delta plc'nin bağlanılacak portuda rtu yapılmalı.
Bu işlem için ladderde birkaç konfigürasyon komutu yeterlidir.

Daha fazla bilgi için www.fastltd.net web adresinden irtibata geçebilirsiniz.

İyi çalışmalar
 

Forum istatistikleri

Konular
128,212
Mesajlar
915,855
Kullanıcılar
449,990
Son üye
alpersirakaya

Yeni konular

Geri
Üst