Dc Motor ileri geri döndürme

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan lolman
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
7 volt başka bir adaptör buldum onunla da çalışıyor. Röle konusunda emin olmadım 5v mu yoksa 12v mu röle alacacağım hakkkında
motorun özel(liğini) (liklerini) bilmeden bir şey demek zor. ikinci resimde en öndeki motora 12 volt veremiyorum, çıldırıyor. 4-5 voltta yeteri kadar hızlı dönüyor. en arkadaki ise şarjlı matkap çıkması 18 - 24 voltta yeterli güçte dönüyor. yani motorun karakteristiği önemli. 7 voltta 12 volt röle çekmeyebilir (çekeceğini zannetmiyorum) 5 volt röle çekecektir. yarın 12 volt ve 5 volt röleleri dener söylerim.

7 volt başka bir adaptör buldum onunla da çalışıyor. Röle konusunda emin olmadım 5v mu yoksa 12v mu röle alacacağım hakkkında
evet güzel insan, sanırım 5 volt röle alman gerekiyor. 12 volt röle 5 voltta çekmedi, 7 volt verince çekti ama ne kadar sağlıklı çalışır bilemem.

devir düşüremeden yapamazsın, redüktörlü motor kullanmak lazım. o motorların en kötüsü en az 2000 devirdir (motoru kötülemek değil, devir sayısı olarak)

devir düşüremeden yapamazsın, redüktörlü motor kullanmak lazım. o motorların en kötüsü en az 2000 devirdir (motoru kötülemek değil, devir sayısı olarak)
5v yada 7v ile denediğimde motorun ucunu elimde durdurabiliyorum. Bu Perdede makarayı çevirebilir mi emin değilim

5v yada 7v ile denediğimde motorun ucunu elimde durdurabiliyorum. Bu Perdede makarayı çevirebilir mi emin değilim
güzel insan, tork gerekli, dc motor düşük voltajda düşük devir çalışır, kalkış amperi çalışmaya izin verse bile yüke geldiğinde amper çekmeye başlar, bu boşta çektiği amperin en az on katına çıkar. 1 - senin adaptör buna uygun değil 2- motor uygun devirde dönse bile perde çekme hızına eş değerden çok devirli dönecektir bu da iş görmez demektir. redüktörlü motoru o yüzden söyledim. yine söylüyorum en kötü devir senaryosu 2000 devir, size lazım olan 50 veya 100 devir. kötümser gibi görünüyorum ama o motorlara modifiye yapılmadığı sürece hiç bir işe yaramaz. motorun devrini düşürmeyeceksiniz, mil çıkışından dışarıya düşük devir alacaksınız.

güzel insan, tork gerekli, dc motor düşük voltajda düşük devir çalışır, kalkış amperi çalışmaya izin verse bile yüke geldiğinde amper çekmeye başlar, bu boşta çektiği amperin en az on katına çıkar. 1 - senin adaptör buna uygun değil 2- motor uygun devirde dönse bile perde çekme hızına eş değerden çok devirli dönecektir bu da iş görmez demektir. redüktörlü motoru o yüzden söyledim. yine söylüyorum en kötü devir senaryosu 2000 devir, size lazım olan 50 veya 100 devir. kötümser gibi görünüyorum ama o motorlara modifiye yapılmadığı sürece hiç bir işe yaramaz. motorun devrini düşürmeyeceksiniz, mil çıkışından dışarıya düşük devir alacaksınız.
Anladım yani şarjlı matkap motoru gibi birşey lazım. Elimde 12v 10a bir güç kaynağı var. Onunla potansiyometre ile birşeyler deneyceğim

Anladım yani şarjlı matkap motoru gibi birşey lazım. Elimde 12v 10a bir güç kaynağı var. Onunla potansiyometre ile birşeyler deneyceğim
hala anlamamakta ısrar ediyorsun, ben sana çalışan bir tane matkap motoru göndereyim hem de 12 voltta çalışsın ne işine yarayacak? senin perdenin makarası 4500 devirde dönebilecek mi? hadi torku kurtardı diyelim, 6 voltta da çalıştı yine en az yarı devri kadar dönecek 2000 devir perdenin makarası 2000 devir de dönecek mi? size motor devrini düşürmenizi söylemedim ki. mil çıkış devrini sadece redüktörle düşürebilirsin. o yüzden redüktörlü motor diyorum. biraz mantık yürüt lütfen. kafanda bir canlandır bakalım perdenin makarası kaç devirle dönerek perdeyi açıyor/ kapatıyor? ikna olmuyorsun dene yap ve bize sonuç bildir lütfen. küçük bir hile güç kaynağın bildiğimiz metal kasa led trafosu ise kapağını aç/sök, çıkışta sol veya sağ tarafta bir tane mini pot var oradan voltaj ayarı yapıyorsun ama + - 1 - 2 volt oynar. dışarı koyacağın potansiyometre ile de voltajı düşüremezsin. çünkü smps

Forum istatistikleri

Konular
133,385
Kullanıcılar
459,240
Son üye
ekocaman

Yeni konular

Geri