Dc motor firenleme sorunu

Katılım
11 Nis 2016
Mesajlar
80
Puanları
1
Yaş
37
Slm arkadaslar şimdi bir dc motora ayni anda 2 adaptör bağlayıp + -ve -+ olarak zaman ayarli prizler yardimi ile 2 saat sağ 2 saat sola dönmesini sağlamak istiyorum ama bir sorunum var bir adaptöre elektirik verildiginde diğer adaptör elektiriksiz vaziyette olduğu halde motora firenleme yapiyor bu sorunu nasil çözerim şimdiden teşekkürler
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Büyük ihtimal adaptörün içerisindeki diotlar firenleme yapmasini sağlıyor
 
Çünkü tek adaptörü bağlayıp motoru elle çevirdiğimde bir tarafa rahat dönüyor diyer taraf firenleme yapiyor
 
tek adaptörle 6 pinli 3 konumlu switch ile dene.

5_1351691070.jpg
 
Motor adaptöre bağlı değilken rahat dönüyor mu?

Söyle bir sorun var. Siz adaptörünüzü arızalandırmış olabilirsiniz. Yanlış anlamadıysam,

Bir motorunuz var. Buna bağlı iki adaptor. Bu adaptörler atrı ve eksi kutupları ters bağlı. Hangisine enerji verirseniz motor o yönde dönüyor. Bir ters bir düz.

Ama unutulan kısım adaptör içerisinde bulunan regüle devresi kondansatör ve elektronik parçalar içermektedir. Bir adaptör bir yönde elektrik verirken diğer adaptör kablolarından ters polarite de içeri yani geri voltaj gelmektedir. O ilgili adaptörün iç devresi ters voltaj altında kalmaktadır. Buda adaptorun çıkışındaki kondansatör ve yarı iletkenleri hasarlandırmış olma ihtimali yüksektir. Kondansatör şişmiş yada çıkış diyotları arızalanmış olabilir.

Yapmaya çalıştığınız mantıklı düşünülmüş ancak yanlış uygulanmış senaryo tam düzgün çalışmamış.

Bence iki adaptoru açınız içlerindeki regüle devrelerini kontrol ediniz. Birkaç resim eklerseniz kontrol etmeniz gereken yerleri söyleyebiliriz. Ayrıca sistemi bu şekilde devam etmesini istiyorsanız ya diyot eklemeli yada dizaynı değiştirmelisiniz.

Kolay gelsin.
 
Motor geyet rahat dönüyor adaptorlerde gayet iyi çalışıyor terse elektirik gidip yakmistir diyorsunuz ya sorun tamda burada terse elektirik gidemedigi için motor firen yapiyor elektirik yükü yüzünden bu durumu nasil ortadan kaldiririm
 
Terse gitsede adaptirin yanacağini sanmam cunki motor çok yavas dönecek
 

Forum istatistikleri

Konular
128,214
Mesajlar
915,863
Kullanıcılar
449,995
Son üye
osmanguney15

Yeni konular

Geri
Üst