DC motor bağlama

erdemxflx

Üye
Kafam çok karıştı baya konu açtıığım için. Şuan anlamadığım 2 şey var.
3-6 volt redüktörlü dc motor var. Bunu PWM ye bağlayıp hız konrolü yapıcam. Ama böyle olunca nasıl plc ye bağlıyacağımı bilmiyorum. H köprüsü kullanacağım ayrıca . (0-10 v adaptör ile motora bağlantı yaptım.)

Sensör bağlantısı
5v optik sensör aldım. Tek adaptörden motorla sensöre enerji verebilirmiyim ?

Sensörü nasıl bağlayacağım ? 5 0 v bağladıktan sonra , com a kaç volt vereceğim ?

lm2596 gibi bir şey kullan her şey 5 voltta çalışsın. yada 5 volt harici adaptör kullan. plc yi bilmediğim için o kısmına bir şey diyemem. ben 2 tane 3-6 volt motoru, 12 volt röleli uzaktan kumanda ile ileri ve geri olacak şekilde çalıştırdım. motorları 3,7 volt 18650 ile harici besledim. kumanda alıcısı 12 volt ile besledim.

lm2596 gibi bir şey kullan her şey 5 voltta çalışsın. yada 5 volt harici adaptör kullan. plc yi bilmediğim için o kısmına bir şey diyemem. ben 2 tane 3-6 volt motoru, 12 volt röleli uzaktan kumanda ile ileri ve geri olacak şekilde çalıştırdım. motorları 3,7 volt 18650 ile harici besledim. kumanda alıcısı 12 volt ile besledim.
Tek adaptörden motora ve sensöre besleme yapabilirmiyim şimdi anlayamadım.

Tek adaptörden motora ve sensöre besleme yapabilirmiyim şimdi anlayamadım.
bak beslemek ayrı bir olay, tetik vermek ayrı bir olay. benim olayımda röle olduğu için sorun olmadı. plc röle mantığıyla çalışıyorsa sorun olmayacaktır.

Forum istatistikleri

Konular
133,383
Kullanıcılar
459,236
Son üye
denizkapikiran

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri