Dc motor bağlama

erdemxflx

Üye
Lütfen bilgisi olan yardım etsin plc ile ilgili
Elimde 6 volt regülatörlu motor var DC

H köprüsü yapıcam

Aklımdaki bağlantı :

1742761674032.webp
bağlantı doğrumu lütfen bilen birisi cevaplasın.

Kitabın ortasından bile değil son sayfalarını açmış okumaya çalışıyorsunuz, o yüzden buradaki ustalardan size yardımcı olmamalarına çokta şaşırmamalısınız.
Galiba dönem ödeviniz, o motorun bağlantısını burdan öğrenseniz bile dönem ödevini geçmek haricinde size bir faydası olmayacak.
size tavsiye eğitm çantanızı sonradan aldığınız sürücü, motoru alıp şehrinizdeki bir elektrikçiye gidip sizin için bağlantıları yapması, bilakis elinizdeki eğitim çantasına veya kendinize zarar verirsiniz.

Stop I1. İleri I1, geri I2 yaparak programı yazabilirsiniz. Sigorta bağlamayı unutmayın. Plc kontakları ile röle sürüp röle kontakları ile motor sürmek de iyi olur.

M1 ın kapalı kontağı da yanlış yerde olmuş. Bir üst satırda yani M2 röle bobininin önünde olacak.IMG_20250324_174945.webp

Son düzenleme:
İlk önce sistem nasıl çalışacak çizdiğin görsel tamamen yanlış plc kullanarak mı çalıştıracaksın manuel olarak mı ?

sensöre 6 v com ucunu voltaj regülatörünün çıkışından vermelisin plc çıkışlarını regülatöre direk bağlama ilk önce 24 v regülatöre gir çıkış 6 volt röle kontaklarından geçir daha detaylı bir anlatım yaparsan sana yardımcı oluruz bu şekilde ilerleyemezsin.

Forum istatistikleri

Konular
131,005
Kullanıcılar
454,663
Son üye
Lütfiye kaya

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri