Dc + Ac frenleme yardım!!!

betesan

Üye
Katılım
28 Ağu 2007
Mesajlar
6
Puanları
1
Yaş
39
Selam, arkadaşlar daha önce dc frenleme uygulamasını yapan arkadaşalrın yardımına ihtiyacım var, ve ayrıca kaç çeşit dc frenleme mevcut, elimde 70li yıllara ait eski bir projeye mevcut sistem çalışır durumda değil ve bizim sistemi yenlememiz gerekiyor, adamlar hem 230v ac hemde dc frenlemeyi aynı fren sisteminde yalnız farklı kontaklarla kullanmış sistemi araştırim dedim ama herkez var sayımlarla hareket ediyo yani anlıcanız bi sonuç elde edemedim, bu iki sistem birbirinden bağımsızmı. yoksa biri arızalanırsa diğerinin devreye alınması gibi bi durum söz konusu olabilirmi projedeki birçok malzemenin ne olduğunu belirliyemediğim için belli bi aşamadan sonra proje takibi yapamamaktayım, daha önce böyle bi uygulamayla karşılaşan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim. şimdiden teşekkürler.
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Sayın betesan frenleme sistemlerinde genellikle dc voltaj kullanılır bazı eldro frenlerde ac voltajda kullanılmaktadır frenleme sistemlerinde kullanılan bobinin nüvesi yumuşak demirden ise fren dc voltajla çalışacak demektir eğer fren nüvesi silisli sac ise bobin ac voltajla çalışıyordur.Aynı fren bobini hem dc hemde ac voltajla çalışmaz.Ama kontaktör üzerinden ac voltaj anahtarlanıp kontaktör çıkışında köprü diodla dc voltaja dönüştürülüyor olabilir.Çünkü dc voltajı kestiğimizde ark uzar ve kontaktör kontaklarını bozar özel dc kontaktör kullanmak gerekir.
 
mantık elektrik gittiginde frenin girmesidir onlar birbirinin yedegi olamaz ve arkadaşa katılıyorum dc kontaktör çıkışından cevriliyordur eldro yok herhalde daha geniş bi açıklama yaparsan yardımcı olmaya çalışırız.
 
kardş yanılmıyorsam anlattıgın sistem kule vinclerle ilğili bir devre eyer elindeki şemayı burya koyarsan daha cok yardımcı oluruz.
 
değerlendirmen yanlış olabilir 2 adet bobin varsa biri kavrama türü bişey de olabilir. Arkadaşların söylediği gibi biraz daha detay lazım.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,348
Mesajlar
916,873
Kullanıcılar
450,188
Son üye
adryx

Yeni konular

Geri
Üst