Data Prizi ve Telefon Prizi arasındaki fark ?

Katılım
18 Mar 2015
Mesajlar
296
Puanları
1
Yaş
28
Selam abiler. Bu konuda yeniyim. Kafama takılan bir soru var.

Data prizi İNTERNET ağı için Telefon prizi telefon hattı için. İkisi içinde cat kablo çekiliyor bazı projelerde. Peki neden aynı amaç için kullanılmıyorlar. Mesela evlerimizde data prizi yok ama data prizin olmaması internet bağlanırken gerek duyulmuyor.Telefon hattı ile yapılıyordu hala aynı mı bilmiyorum... Başka elektrik Projelerinde de İkiside aynı rack kabinete giriyor .ikisindede jack kullanılıyor vs

Sorum şu: Data prizi ile telefon prizi arasındaki farklar nedir? Data priz: internet için ve telefon prizi: Telefon için. Neden iki farklı priz gereği duyulmuş. Çünkü ikisininde ucunda jack takılıyor yada aynı kablo türünden oluyorlar. Herşeyleri aynı gibi. Peki Nedir bunları birbirinden ayıran fark kullanım için ? Birini data digerini Telefon prizi olarak ayırmamız nedendir ?
 
Son düzenleme:
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
telefon hattında iletilen ADSL veya VDSL sinyalini elde etmek için gereken elektronik donanım, ethernet ile kıyaslandığında hem daha masraflıdır, hem daha fazla yer kaplar, hem de elde edilebilecek hız çok daha az. O yüzden LAN üzerinde DSL tercih edilmez. Onun yerine Ethernet tercih edilir ve bunun iletimi için de kullanılan standarda göre ya 4 iletken yada 8 iletken gerekir.
 
Sorunuz pek anlaşılabilir değil fakat farklı anlamlarda cevaplamaya çalışayım.

Yeni kanunlarda bilgiğim kadarıyla telefon hatlarınada cat kablo isteniyor. Dolayısı ilede çekiliyor. Ayrıca şirketlerde kullanılan bir çok telefon modeli data ile çalışıyor. Fakat konutlarda bu konuya pek önem verilmiyor galiba.

Diğer bir anlamda bakarsak. Data kabloları şirketlerde ağ bağlantısı için kullanılır. Yani telefon hattından giren dsl sinyali modemden çıkıp kabin aracılığı ile data olarak ofislere dağıtılır.

Data sinyali ile dsl sinyali farklı şeylerdir.

Araştırma yapmak için aşağıdaki anahtar kelimeleri kullana bilirsiniz.

Lan Nedir?
Dsl Nedir?
 
Data prizine cat kablo çekersin çünkü 8 li jack ihtiyacı vardır. Telefon prizine normalde 2 kablo yeterlidir bu yüzden 2 li kablo çektinmi tamamdır bunun içinde telefon prizi jackı kullanırsın. Ha şu sebeple bende şirkete tüm data ve tel prizlerini data prizi olarak yaptırıyorum.Olası yer değişimi ve arızalanma ihtimaline karşın santralden telefon hattını iptal edip data hattına çevirebiliyorum. Masalara giderken data prizinede data jackı kullanıyorum telefon hattı için bıraktırdığım data prizinede data jackı kullanıyorum. En son masada telefon için olan hattın ucuna telefon jakı kullanıyorum.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,179
Mesajlar
915,658
Kullanıcılar
449,940
Son üye
yavuzturan

Yeni konular

Geri
Üst