Telefon/Data Projesi Hakkında Soru

can.ay

Üye
Katılım
15 Mar 2016
Mesajlar
4
Puanları
1
Yaş
37
Telefon ve data projelendirmesi için bir iki sorum var. Benim anladığım kadarıyla nasıl olduğunu yazıyorum, yanlışım varsa düzeltirseniz sevinirim.

Konutlarda her abone için 1 çift telefon kablo girişi oluyor PTT'den. Bu tek girişe telefon sortisi denir. Bu sorti ara kat, kat veya daire dağıtım kutusuna gelir, buradan tek abone için kaç telefon prizi varsa, o adette çift kablo çıkışı olur her paralel telefon prizi için. Data prizleri varsa, aynı hat üzerinden internet verilmesi için data prizleri sayısı kadar da çift kablo çıkışı yapılır. Mesela 25 abone olan bir bina için, 30 giriş 30 çıkışlı ankastre telefon dağıtım kutusu, katta 3 daire tek dairede 3 adet telefon prizi varsa, 10 giriş 10 çıkışlı kat dağıtım kutusu konur. Ticari yerler gibi tek bir aboneye bağlı çok sayıda paralel telefon ve data sortisi varsa, 30/30 40/40 gibi ankastre dağıtım kutuları yerine, rack patch paneller konur.

Eksik veya hatalarım nelerdir? Teşekkürler.
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Konu hakkında bilgisi olan yok mu?
 
Konu hakkında bilgisi olan yok mu? Data dağıtımı da telefon terminal kutusundan yapılabilir mi? Teşekkürler.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,212
Mesajlar
915,855
Kullanıcılar
449,990
Son üye
alpersirakaya

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst