Dalgıç Pompalar Hakkında Öğrenmek İstedikleriniz

Merhaba ebrarg , kuyunun kabarcık çıkarması , tekrar dolduğunu gösterir veya kuyunun yıkıldığını gösterir. Çatlaktan, su kuyunuza doğru akıyordur. Çatlak küçük olabilir, yavaş doluyorsa. Ayrıca 210 metrelik kuyunun 40. metresinde çekvalf çamur olmuşsa, pompayı çıkartırken kuyuda yıkılma meydana gelmiş olabilir, yada pompayı çıkarmadan kuyuda yıkılma meydana gelmiştir. Ama kuyuda hava olayını daha önce pek duymadım.
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
ozturk38 kardesim kolay gelsin, bana saniyede 15-20 lt su ceken, ortalama 500 mesafeyede su basabilecegim, sorunsuz kaliteli bir dalgıç lazım. Ben ustaya sordum 11.5 hp olsa iyidir diyor ama ben anlamiyorum bu isten. Tavsiyen nedir? Not: Bizim yorenin suyu millidir.
 
Arkadaşlar elimizde "COVERCO marka NWS4 100m,0,75 kw(1 hp)" lik dalgıç motor var.6-7 metre derinliğe indirilecek, 3 tane kablo çıkıyor,kaç lık kondansatör kullancağız ve bağlantı şeması nasıl olacak?
ilk kez bağlayacağım ters mers döner yanlış bağlarız yanar falan korkuyorum,yardımcı olursanız sevinirim.
 
sayın electra arkadaşım dalgıç pompa monofaz mı yoksa trifaz mı belirtmemişsin monofaz dalgıç pompası uçları içeriden dönüş yönü ayarlı olarak sarılır dışarıya üç adet uç çıkar bunlar siyah-kahv.-mavi dir siyah uç müşterek yani faz verebilirsin kahv. ve mavi uçalara kondansatör bağlanıyor elimizde nütr kaldı onuda kahv. uça bağlıyoruz gelelim kondansatöre dalgıç pompanın orjinal kondansatörü dalgıçla beraber verilir başka kondansatör kullanmamanı tavsiye ederim.trifaz ise gerek yok zaten kondansatöre direk enerji verebilirsin
 
Sayın i.halilercin kusura bakma yazmayı unutmuşum,dalgıç monofazedir.Bu dalgıç bir yerden hibe geldi yanında kondansatörü yoktu,kaçlık kullanmamız gerekir?
 
electra arkadaşım normalde bu güçteki dalgıç pompaya 30mf yeterlidir ama voltaj daki düşümü göz önüne alırsan 40 veya 50 mf kullanırsanız daha iyi ve rahat çalışır pompa iyi çalışmalar dilegiyle...
 
teşekkür ederim yakın zamanda bağlantıyı yapıp çalıştırırım.
 
Arkadaşkar bir süredir sulama için kullandığımız 37KW lık, 8 inc, 6 kademeli (VSP 0832/06 model) dalgıç pompanın su seviyesi 10metreden 50 metreye düşmesinden dolayı basma yüksekliği yetersiz gelmeye başladı ve debi azaldı. :( Pompa için hm=95m Q=28l/s. Sidiki durumda suyun 65 metreye kadar düşeceği düşünülerek hm=145 m civarında olan bir pompa lazım. Ne gibi bir çözüm önerirsiniz.
1-pompayı fanı ve elektrik motoru aynı kalmak şartıyla 7 incle değiştirmek (bu drumda verim çok mu düşer, 7 inçlik aynı işi yapan orjinal pompaya göre verimi nasıldır?)
2-altı kademeli pompaya 3 kademe daha ekleyip, elektrik motorunu büyültmek (bu ihtimal var mıdır, ne kadar ekonomiktir, bunu yaptığım zaman aynı model pompanın 9 kademelisinin aynısı gibi orjjinal bi pompa mı olur?)
3-Yeni bir pmpa almak
.....
Vereceğiniz cevaplar için şimdiden teşekkürler.

Not=Her ne kadar debinin düşmesini istemesem de ekonomik bir çözüm olursa %25 düşebilir, kuyu 4-5 ay kesintisiz çalışıyor.
 
ebrarg arkadaşım.7" pompa olduğunu sanmıyorum.Kendi pompa firmanızla temas kurmanız en doğru-
sudur.Pompa kademe sayınızı 8-9-10 yaparak ( pompa gücü 55-75 kw olabilir ) ,aynı debiyi bile almanız
mümkün olabilir.Pompanızın karakteristiğini bilmediğim için,kesin birşey söylemek zor olmakla beraber,
daha düşük debi almanız da mümkündür.Bu iki çözümü yapamıyor iseniz,yeni pompa almanızın dışında
çözüm yok.Pompa firmanız ile görüşüp,kademe ilavesi imkanını araştırmanız en ekonomik çözüm olacak-
tır.
 
Mümkünse dalgıç pompaların kw karşılığı kondansatör (KWAR) hesap cetvelini alabilirmiyim...
 

Forum istatistikleri

Konular
128,200
Mesajlar
915,785
Kullanıcılar
449,983
Son üye
ardaxsm

Yeni konular

Geri
Üst