Dakikada Bir Data Yazma

Data recod yapmak istiyorsun. Bunu opc server tarzı bir prom ile yapabilirsin. Eğer plc'ye Ethernet ile online oluyorsan sana örnek bir uygulama yapabilirim.
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
plc ye sureklı onlıne olmayacagım 2 gune 3 gune bır gıdıp onlıne olup,kayıplı verılerı alıp,gerekırse arsıvı sılıp tekrar kayıpda devam ettırırecegım.kepserver la haberleştırebılırım plc yı,bundan sonra nasıl olacak macix
 
bu sekıl oluyo denedim.fakat herhangi bi server kullanmadan direk plcni icinde nasil yapariz/ayrica plcni icinde yaptiktan sonra,ben ornek olarak 1 ci colonun 5 ci row okutmak istiyecem.bu nasil olabilir macix
 
var! bu kadar hazırcı olmayın. biraz araştır bakalım forumu karşına neler çıkacak. konu:(pointer) kolay gelsin:)
 
arastırmaya devam.hazırcılıgı sevmem,burası adı ustunde form
 
İki adet endirekt adres atayacaksın ve satır sayın kadar bir loop döngüsü hazırlayacaksın. Endirekt adresler son iki satırını gösterecek. Veriler her okunduğunda okunan veri bir alta kayması sağlanacak. Dolayısıyla son gelen veri en üstte bir önceki altta vs. şeklinde satırlar dizilir. Tablon dolduğunda En alt satırdaki veri yok olur. Böylece her baktığında tablon kadar veriyi yukarıdan aşağıya doğru sıralanmış olarak görürsün.
Kısaca senin çözümün endirekt adreslemede yatıyor. Kolay gelsin.
 
db nolarını ve db satır nolarını indirekt adreslemeyle belirleyip yapılabilir
 

Forum istatistikleri

Konular
128,212
Mesajlar
915,855
Kullanıcılar
449,990
Son üye
alpersirakaya

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst