Dağıtım Trafolarında Polarizasyon endeksinin yarumlanması

Katılım
4 May 2007
Mesajlar
131
Puanları
1
Yaş
39
arkadaşlar trafoda megerle test sonucu elde ettiğimiz polarizasyon endeksi kaç çıkmalı kimisi 1.2 nin üzerinde ise iyi kimisi 2,5 in üzerinde çıkmalı diyor. ayrıuca dağıtım trafolarının izolasyon sınıfı nedir. izolasyon sınıfına göre de bu endeks değişiyormuş...
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Sn. Hüseyinokelek .
Dağıtım Tr leri için olmasda OG motor lar için ki fark olacagını sanmıyorum : PI değeri min 1,2 olmalıdır.Bu değer dediğiniz gibi firmaların katologlarında değişik değerler alabilmektedir.( ABB mannuellerinde(maintenance of rotating machines) değer için : 2 yazar , Siemensle yaptıgım bir gorusmede 1,2 die belirtmişlerdi yazılı dokumanlarını görmedim ).Dolayısı ile dokuman uzerinden konussak 2 dememiz gerekir.ama 2,5 değerini hiç duymadım gormedim.

değerin nasıl hesaplandıgına dairse genel yöntem . 1 dk sonun da ki değeri 15. sn de ki değere bölme şeklindedir.Yine başka bir sunumda yanlıs hatırlamıyorsam 10.dk değerini 1. dk değerine bölerek hesaplanıyordu ama o kadar beklememek için ilk yontem daha saha işi diyebiliriz.
İzolasyon değerine göre değişim göstermsi mantıklı gelsede o konuda net bilgim yok ne yazıkki
 
teşekkür ederim polarizasyon endeksi ile ilgili net değerler yok malesef ama sizin verdiğiniz değerler genel kabullerle uyuşuyor. lakin bir çok kaynakta 60. saniyedeki değerin 30. saniyedeki değere bölünmesi ile bulunur....
 
evet genel uygulamada bu sekildedir. 60.saniyedeki deger ile 30. saniyedeki degere oranı ile ortalama fikir sahibi elde edilmektedir.
 
1.2 ustundek idegerler izolasyonun iyi oldugu hakkında bize bilgi verir
 

Forum istatistikleri

Konular
128,263
Mesajlar
916,298
Kullanıcılar
450,085
Son üye
coşkun memis

Yeni konular

Geri
Üst