comax makinada sıcaklık algılama sorunu

ufukselman

Üye
Katılım
30 May 2009
Mesajlar
8
Puanları
1
Arkadaşlar benim comax adlı ekstruder adlı makinam var bunların üzerinde kariyer grupları ısıtıcıları var ve bu bölgeleri algılayan termokupullarım var ve bunların üst alt limit ısı değerleri var benim bazı ısı bölgerimde sorunlarım var. Bu sorunların girilen ısı set değerine ayarlamış olduğum set değerine ısım ulaştığı zaman ısım aniden düşüyor. Sistemimin ısısını soğuk su sistemi devir dayim yaparak ısım düşüyor. Termokupulum doğru ölçüyo.. Rezinstenslerım sağlam.. soğuk su sistemini açıp kapayan valflerim ve bobinlerimde sağlam.. yardımcı olursanız sevinirim..
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
sayın ufukselman makinayı nasıl kontrol ettiğini yazmışsın plc mi veya başka bi kontrolör cihazımı veya klasik kumandamı ? ama genel olarak düşünürsek sorun muhtemelen kumanda devresinde yani ısı istenilen değere ulaştığında devir daim motoru doğrudan devreye girmemeli aksine tehlike arz eden ısı değerinde devir daim motoru devreye girip soğutma işlemii başlatmalı ve buda ısı değerini korumak adına oransal bi şekilde çalışmalı.
 
plastık ısıyle ugrasıyosunuz sanırım buyuk ıhtımalle sorununz gırdınız set degerıne ulasan termostat sogutma sıstemını hemen devreye sokuyor ve sıstemı anıden soguttugu ıcın ısı dusuyor
 
sistem tek bir devir daim motoruyla çalışıyo 17 bölgeli valf grubum var 17 tane ısıtıcım 17 tane termokupulum ve sistemimin sadece belirli bölgelerinde sorunlar yaşıyorum. ssr ler yardımıyla tetikleme yapıp ısılarım kontrol ediliyo.. sistemimi plc kontrollü.. herşeyi kontrol ettim.. plc min input ve autput çıkışlarınıda kontrol ettim her şey normal gözüküyo..
 
ısım ayarlamış olduğum set değerinin altına birden düşüyo 250 set geldiğinde 60 derecelere kadar düşüyor.. belirli 3 bölgede..
 

Forum istatistikleri

Konular
128,185
Mesajlar
915,695
Kullanıcılar
449,956
Son üye
CharmanDear

Yeni konular

Geri
Üst