Cnc Yapıyorum Yardım Edermisiniz?

Katılım
9 Ocak 2011
Mesajlar
28
Puanları
1
Yaş
34
Forumdaki birçok veriyi inceledim ancak yinede aklımdaki soru işaretleri gitmiş değil. öncelikle beni en zorlayacak malzeme hakkında fikir istiyorum.

VİDA ÇEŞİTLERİ

1. Bilyalı Mil: Bu şeçeneği kendim eledim. Maliyet Açısından.

2. Gijon: Bu sistem çok yavaş olduğu için ve performans vermediği için bunu da pek yapmak istemiyorum ama maliyet düşük olduğu için cebim bundan yana.. :)

3. Trapez diş: evet bu sistem sanırım maliyeti yüksek olmayan orta halli sayılan sistem. yarın piyasa araştırması yapacağım bana bi model yada tarz soracaklar mı? diş sayısı miktarı gibi. ve mesela ben bu dişliyi yaptıracak olursam veya alacak olursam bunun iki ucu nasıl olmalı yani bi ucu sabitleniyor burası diş olarak mı yoksa düz mü olmalı. ve motora bağlanan kısım düz mü olmalı dişli mi olmalı bu konularda hiç bi bilgim yok bana yardımcı olursanız sevinirim.
11667_3970_PBKkaQ.jpg
mesela bu resimde farklı dişler var hangisi olmalı?
 
resimdeki dişlerlerdeki amaç değişik işler için uygulanabilir örnegin en sondaki plastik li olan uzun ömürlü gibi durmuyor her turdaki hareket mesafesi de hasasiyet le alakalı ince dişler yana yavaş döner ama hassasiyeti çoktur kalın diş hızlı döner ama hassasiyeti azdır senin yapmak istediğin makina ne iş yapacak ise ona göre seçmen gerekir bu arada bu konuda çok tecrubeli değilim yanlışım olabilir
 
Başlığa bakınca bir fikir vermek mümkün değil çünkü konu alan açısından derya deniz.

CNC'de ne işleyeceksin ?
Kaç eksen düşünüyorsun ?
Eksen ölçüleri ne olacak ?

Bence önce bunu bir netleştir.

Vidalı milden şaşmayın derim ben yine de mevzu para olunca akan sular durur.

Mesela küçük bir 3 eksen CNC yapacaksan :

SFUR 1605 somun ve SCR 1605 vida işini görebilir. Somun : 30,00 TL/adet -- Vida : 40,00 TL/mt
Köprü altı ve köprü üstüne alt desteli mil kullanabilirsin. SAC 16 : 30,00 TL/mt -- SBR 16 UU - 6,00 TL/adet
Z eksenine genelde alt destekli mil yerine lineer kızak ray kullanılır ama işleyeceğin malzemeye ve eksen boyuna bağlı alt destekli de kullanabilirsin.

Bu bir örneklem. Varsa detaylarını yazarsan yardımcı olmaya çalışalım dilimizin döndüğünce.
 
Üstadlarım Cevap ve ilginiz için teşekkür ederim..

İşleyeceğim malzeme olarak PCB kazıma ve ufak reklam işleri pleksi kesim ahşap kesim olabilir mesela.

Boyut olarak odam için yapacağım bu yüzden şimdi maliyetli kaliteli parça kullanacak olursam Kesim alanı olarak 50cmx 100,110 cm civarı olacak ama uygun malzeme ile sistem dizersem 40x60 50x50 vb gibi düşünüyorum.
[MENTION=168448]wolflane[/MENTION] verdiğiniz bilgi çok güzel bu bilgiyi net olarak bir yerde göremedim. teşekkkür ederim bu şartları karşılayabilecek bi cnc düşünüyorum öneriniz nedir parçalar için düşük maliyetli.
[MENTION=284124]Foreign_Mr[/MENTION] önerdiğiniz parçaları inceledim gayet güzel bi sistem oluşur. Ancak maliyet konusu biraz sıkıntı sonuç itibari ile ben bi öğrenciyim.
 
Son düzenleme:
öğrenci isen benim başlığı takip edebilirsin... paslanmaz çelik gijon ve delrin somunlarla çok güzel şeyler olabiliyo. yeni cnc yi bu akşam test edicem.. raylar ve arabalar vidalı miller ve somunlardan daha ucuz ;)
mdf cnc işini görecek bence.
 
Ankarada isen MDF için para ödeme, ölçüleri söyle hallederiz. 4mm den 30 mm kadar ufak tefek parçaları.
Halledebildiğimizi veririz. Öğrenciye beleş. :D

Ankarada olan forum üyeleri hergün pek çok MDF parçasını atıyoruz. İhtiyacınız varsa Sitelere uğrayıp alabilirsiniz...

İsteyene kargoylada yollayabilirim ama kargosu çok tutar... :)
 
[MENTION=133783]asenyurt[/MENTION] hocam sizin başlığı takip ediyorum yaptığınız cncleri inceledim zaten çok başarılı yarın bir yere gideceğim yardımcı olmak için çağırdılar beni eğer mil araba ray felan olursa amenna ama olmazsa sanırım L alüminyum profil ile ilk cnc mi yapacağım.
[MENTION=218180]ramerturk[/MENTION] hocam emin olun ki sizin o cevabınız bu forum sayesinde paylaşmayı bu kadar çok seven insanlar sayesinde ilk cnc mi yapacağım desteğiniz için teşekkür ederim.
 
Son düzenleme:
bence L profillerle yapma.. neden dersen hem zahmetli iş hemde eksen kayıklığı yaşarsın. ne kadar mükemmel yaptım desen bile bir uçtaki 1mm kayıklık öteki uçta 1cm olabilir :D
o sebeple alt destekli 16lık miller var hem arabaları da ucuz. bunları araştır derim..

şimdi benim makinenin denemesini yaptım. gijon ve delrin çok başarılı.. ısınma yok. komparatörle deneme de inanın 0.01mm hassasiyetinde.
kullanılacak tablanın zeminini de 0.2mm tıraşlanıp pocket açılırsa hem zemin düz olmuş olur.
 
@asenyurt hocam o zaman yarın ben bi bakayım ne malzeme alabiliyorum ona göre burada değerlendirmesini yapalım. 0,01 mm hassasiyet çok iyi gerçekten hocam elinize sağlık. Ben yarın gijon olarak dişli olarak birşey bakayım delrin gideceğim yerde zaten vardı ona diş açıp her şekilde işleyip verirler diye düşünüyorum. bide 16 lık mil ve araba bakıyorum. gijon kaç mm olmalı hocam birde şimdi bunun bi tarafına motor bağlanıyor diğer tarafı sabit gijonun bu uçları nasıl olmalı hocam. gijon olarak mı gelmeli yoksa ben dişlerini iptal mi ettireceğim

- - - Updated - - -
@asenyurt birde hocam 16lık mil araba dediğinizin şahinrulmandan linkini atabilirmisiniz.
 
@asenyurt hocam sizin başlığı takip ediyorum yaptığınız cncleri inceledim zaten çok başarılı yarın bir yere gideceğim yardımcı olmak için çağırdılar beni eğer mil araba ray felan olursa amenna ama olmazsa sanırım L alüminyum profil ile ilk cnc mi yapacağım.
@ramerturk hocam emin olun ki sizin o cevabınız bu forum sayesinde paylaşmayı bu kadar çok seven insanlar sayesinde ilk cnc mi yapacağım desteğiniz için teşekkür ederim.

L profille falan uğraşma, 16mm alt destekli mil 1 mt 17$ arabaları 3.30$ 4x3.30$=13.2$ +17$ = 30.2$
1 ekseni halledebilirsin 30$ a.

Yukarda yazdığım 4mm den 30 mm kadar malzeme kalınlığı. 1 metreye kadar sorun olmaz her daim temin edebiliriz. :)
 

Forum istatistikleri

Konular
128,197
Mesajlar
915,759
Kullanıcılar
449,976
Son üye
ARALSAN

Yeni konular

Geri
Üst