CNC router yapımındaki seçimlerde yardım?

utkuercan

Üye
Katılım
19 Şub 2015
Mesajlar
1
Puanları
1
Yaş
41
Herkese merhaba son 1 haftadır iş amaçlı 3 eksen bir cnc router yapmak üzere araştırma yapıyorum forumla tanışmam bu şekilde oldu. Bir çok üstadın yazılarını okudum " hepsine ayrı ayrı vakit ayırıp bilgilerini bizimle paylaştıkları için teşekür ederim. " kafamda aslında bir çok şey şekillendi sayılır fakat bazı sorular cevapsız kaldı kafamda. Üstadlardan ricam beni biraz aydınlatmaları. Okuduğum yazılar biraz geçmiş tarihlere aitti ve galiba teknoloji bir miktar değişmiş.

Şase için düşündüğüm yapı alttaki videolardan biri olucak gibi düşünüyorum. İlk yapacağım cihazda hassasiyet çok önemli olmadığı için v-slot kullanabilirim " diye düşünüyorum 1- Acaba v-slot sisteminde mm'kaçta kaçı kadar hassasiyet olabilir bir fikriniz varmı? "

a.
"v-slot örnek"

a. http://www.openbuilds.com/ " firmanın çeşitli videoları "

b.
" sigma profil ball screw örnek "

2- 2. sorum kart tercihi konusunda olucak. İhtiyacım olan 3 eksen olmasına karşın ileride 1 eksen daha ekleyebiliceğimi varsayarak 4 eksen bir kart sipariş etme kanaatindeyim. Usb portu kullanmayı düşünüyorum. Mach3 yazılımını kullanmayı planlıyorum.Okuduğum yazılarda bağzı kartların sürücüsüz direk motoru karta bağlanabiliceği yazıyordu bu servo ve step motor her ikisi içinde geçerlimidir. Bu özelliğin kartta olup olmadığının tespini nasıl yapabilirim. Tavsiye edermisiniz yoksa sürücülü kullnanımı mı tavsiye edersiniz.

3- Bu kartların liste olarak özelliklerine ulaşabiliceğim bir site yada kaynak varmıdır. Hangi revizyonda ne gibi değişikler olduğunu öğrenmek gibi.

4- Kontrol kartlarının özelliklerine baktığımda 400KHz, 50KHz, 1Mhz gibi frenaks değerleri görünüyor bu değerler neyi ifade ediyor?

5- http://www.ebay.com/sch/i.html?_odk...&_nkw=usb+cnc+controller+card+4+Axis&_sacat=0

Aramada çıkan kartları yada muadillerini Türkiyede nereden temin edebilirim?

6- Seçeceğim kartta olmazsa olmaz şu özellikler mutlaka olsun diyeceğiniz ne gibi özellikler vardır?

7- CNCnin spindle kısmına poliüretan makinesinin kafasını bağlayacağım. yaklaşık 25kg kadar geliyor. Dikey düzlemde bir aparatla ağırlıksız hale getirebilirim diye düşünüyorum. getiremez isem motor seçimlerimin gücünü ne kadar seçmeliyim.

8- Artık uzun süredir bu kontrol kartlarının satıldığını düşünerek bu kartlar için hazır devreler satan elektrikçiler varmıdır?? Güç ün,tesi düğmeleri veya motor jacklı bağlantılar vs...

Zaman ayırırsanız çok memnun olurum herkese iyi forumlar :) ayrıca teşekürler :)
 

Forum istatistikleri

Konular
128,164
Mesajlar
915,595
Kullanıcılar
449,927
Son üye
yusuf2023

Yeni konular

Geri
Üst