Cnc Router Motor Tuning Problemleri


Merhaba

Bahsettiğiniz değişiklikleri yaptım fakat bir değişiklik olmadı.
Acaba diğer ayarlarda sorun olabilir mi? Resimlerini çektim. Belki bu ayarlarda bir şeyleri en başında yanlış yapmış olabilir miyim?





X ekseni ile ilgili grafik bu şekilde ama değişen bir şey yok.


Diğer aklıma gelenler: Benim data kablosu orjinal değil. Elektronikci bir arkadaş orjinal kablonun şemasından bakarak yaptı bununla ilgili olabilir mi? Yada sürücülerim bozuk olabilir mi? Ama üçüde aynı anda bozulur mu o da biraz şüpheli.
 

Kablolar da doğru görünüyor. Ama söküp tekrar bakacağım.
Tuşları dediğiniz ekrandan değiştirdim. Ama yine aynı. Eksen ayarlarıda resimdeki gibi.

 
Velocity değerini neden 232 yapıyosun ki abi. Sen onları(3 eksenin hepsi) 1500 yap. Acceleration değerini de 150 yap öncelikle bi.

Data Kablosu dediğin paralel port kablosu değil mi ? Hazır olanlarından al dene bi. Belki kablodan olabilir belli olmaz.
 
Merhaba

Hocam dediginiz ayarlari yaptım şaka gibi ama değişen en ufak bir durum yok. Acaba motorların içindeki dişli vs bozulmuş olabilir mi diye düşünüyorum. Ama sistem kapaliyken motoru elle hic zorlanmadan rahat akıcı bir şekilde döndürebiliyorum. Birde şu kablo olayını deneyeceğim ilk firsatta.
 
Aldığınız kart ile beraber paralel port kablosu gelmedi mi ?

bilgisayarda virüs programı veya benzeri başka program kurulu mu ?

Düşünüyorum ama aklıma farklı bişey gelmiyor.
 
Aldığınız kart ile beraber paralel port kablosu gelmedi mi ?

bilgisayarda virüs programı veya benzeri başka program kurulu mu ?

Düşünüyorum ama aklıma farklı bişey gelmiyor.

Doğru bunlarda redüktör yoktu. Kartla beraber kablo gelmedi. Yurtdışından almıştım. Yarin bir kablo ayarlamaya çalışayım. Bakalim neler olacak.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…