CNC router Limit Swicth , Home , Z eksenine Probe

Anladim ben mach3 home soft limit hariç tüm ayarlarimi yaptım kod da okuyor denedim ancak ya cam yada makina parca sifirlamada bir hata yapıyorum üstad ne onerirsin bana nasıl baslayayim 2d takım yolu bir kare mesela

Cam program ne, parça ne bir de ölçüleri?
Çarpma var dediğin makinenin sınırına mi çarpıyor?
 
Hocam bu home limit ayarları nasıl yapılıyor forumda bir yere kadar tartışılmış ondan sonrası yok yardım edin ben home limit eksenleri eşit olarak ikiye bölüyorum _+ yazıyorum sadece Z Axis devreye giriyor anlayamadım kk başta makineyi belli bir noktadan belli bir noktaya getirip sifirlayacakmiym nasıl olcak bu el atın üstadlar aynı durumları sizlerde mutlaka yasamissinizdir su makinede bir parça işlemeden gönlüm rahat etmicek
 
Makinanızın eksenlerinin fiziksel olarak hareket edebileceği sınırlar var. Amaç bu sınırların Mach3 tarafından bilinmesini sağlamak.

Her eksende sıfır noktalarına limit switch yerleştirir ve home komutu verirseniz, makine hareket edebileceği uç noktayı (sıfır) öğrenmiş olur. Eksenin diğer ucuna limit switch koyabilirsiniz veya yazılımın içinden eksenin en çok ne kadar hareket edebileceğini (soft limit) tanımlayabilirsiniz.

Makine eksen sınırlarının dışına çıkmayacak, zarar verebilecek bir çarpışma da olmayacaktır.

Varsayalım home işlemi sonrası makineye belirli bir (X,Y ve Z) koordinata gönderdiniz. Makine kapanıp açılsa bile, yine home işlemi sonrası aynı koordinata git dediğinizde, tam olarak bir önceki noktaya gidecektir.

İş parçasını makinenizin sıfır noktasına yerleştiremeyeceğiniz için, parçayı bağladıktan sonra bir köşesinin de (sıfır noktasının) ayrıca tanıtılması gerekir.
 
Son düzenleme:
Gerçekten anlatım şeklinize hayran kaldım işte budur anladım dediklerinizi mantıken daha da iyi anlamış oldum ancak ben confing / home limit swicth sekmesini açıp eksenlerimi güç vermeden önce bir noktaya alıyorum makinanın sağ alt tarafına sonra x y Z olarak hepsini eksiye çekiyorum zerolarina basarak sıfır veriyorum ondan sonra home swich sekmesinden her eksen kaç mm ise ikiye eşit olarak bölüyorum ve önce artı sonra eksileri yazarak okeyliyorum sonuç sadece Z Axis lomitleniyor
 
Bir sorum daha var makinamda ilk g kod calistirdim ancak makinam baya hızlı işledi artcamde hız ayarını 50 vermeme rağmen baya tak tak tak tabiri cahizse acayip hızlı hocam bunhizi biraz düşürmenin en doğru yolu nedir ki
 
Soru sormadan önce, makinenizi Mach3 ayarlarınız da dahil olmak üzere ayrıntılı tanımlayıp, fotoğraf ve video ile desteklerseniz sorularınıza daha kolay ve doğru yanıtlar alabilirsiniz. Benim önerim kendinize ait bir konu başlığı açmanız.

Mach3'de birim tanımınız mm mi (veya inç)?
 
Arkadaşlar yardım istiyorum, Z eksenini sıfırlarken parçanın altından sıfırlamak istiyorum. Probe kullanmadan yapmayı denediğimde. Artcam de camlerken örneğin mdf parçadan 3mm kaldırmasını istiyorum safe z 25mm giriyorum. Sonrasında takımı parçanın üzerine getiriyorum sıfırlıyorum makinam işleyecek konumu sıfırladıgım konumdan 3mm kalkıp gidiyor 25mm kalkmıypr parçanın altından da sıfırladıgımı düşünün yine aynı şekilde hareket ediyor , camlerken üstten veya altdan sıfırlamama rağmen . Nedeni nedir ? Altdan sıfırlama nasıl yaparım, yanlışlıkla bir ayar falan mı yaptım buna engel olacak anlamadım. Şimdiden teşekkürler.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,158
Mesajlar
915,525
Kullanıcılar
449,903
Son üye
furoz6868

Yeni konular

Geri
Üst