Cihaz prize takılı olmadığı halde çarpıyor?

altayliyim

Üye
Katılım
20 Tem 2011
Mesajlar
5
Puanları
1
Yaş
44
Mrb. Benim problemim; evdeki cihazlar (fırın, bulaşık, çamşır mak. ve buzdolabı gibi) prize takılı olmadığı halde çarpıyorlar (fırın özellilke) set üstü ocak çarpıyor. Prizde olmadığı halde nasıl çarpıyor? kontrol kalemi ile dokunduğumda da canlı olarak yanıyor ışığı. Ne yapmalıyım ve sorun nerdedir? İlginize tşk ederim...
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Bin tane şey söylenebilir belki ama ilk aklıma gelen, izole ev tabanı dolayısıyla statik elektrik. Metal kapılar bile çarpar. Bir kere çarpıldıktan hemen sonra tekrar deneyin, eğer tekrar çarpmıyorsa sorun bu olabilir.
 
evındekı cıhazlarının uzerınde elektrık depolanmıs . durgun elektrık dokundugun anda senı carpıyor. cıhazı taktıgın prızın topraklama ucları ( prızın kenarında duran fısın topraklama bolumune değen ıkı cubugu ) hafıften kendıne dogru cek fısı prıze tak sorun kalkacaktır . aynı durum benımde basıma gelmıstı sana dedığımı yaptım ve sorun ortadan kalktı =)
 
teknik 57 evdeki cihazların üstünde statik elektrik birikmesi için statik elektrik oluşturmaya müsait malzemelerin cihazın üstünde sürtünmesi lazım herhalde altayliyim arkadaşımızın zemini veya giydiği mazemeler insan vucudunda sttatik elektrik oluşturmaya müsait olmasında dolayı vücudunda oluşan statik elektrik herhangi bir yere dokununca vücudundaki elektrik boşalıyor oda beni elektrik çarptı sanıyor olay bu
 
şunu yazmayıda unuttum özür dilerim; Bazen sigortalarda atıyor evde birşey çalıştığı zaman (saç kurutma ve ya ütü) ve binada eski değil 2-3 yıllık bina.
 
Hocam, Sen sigortaları kapattıktan sonrada çarpıyormu evdeki cihazlar?
 
valla benide çarpar. evdeki şalterleri de indiririm yine de topraktan bile çarpar ama başkasını çarpmaz. bide başkası denesin:)
 
Mrb. Kontrol kalemi ile dokunduğumda da canlı olarak yanıyor ışığı...

Arkadaşların gözünden kaçmış sanırım.

Statik elektrik, kontrol kaleminin lambasını yakamaz.

Biryerden bir kaçak sözkonusu olduğu kesin.

Ben şunu öneriyorum. Cihazları teker teker bulunduğu yerlerden söküp monte edildikleri yeri kontrol edin. Muhtemelen cihazların temas ettikleri ortak bir noktaya elektrik kaçağı var. Su borusu falan gibi mesela yada nemli bir zemin de olabilir....
 
eskiden bazı ustalarımız topraklama olmayan evin topraklamasını yaparken
topraklama çubuğu yerine toprak kablosunu doğrudan metal olan su borusuna bağlardı.
Sorun ondan kaylanıyor olabilir mi?
 

Forum istatistikleri

Konular
128,184
Mesajlar
915,686
Kullanıcılar
449,954
Son üye
yulaf177

Yeni konular

Geri
Üst