cift devirli fan motorları nasıl baglanır

cıft devirli

  • 8 adet motor

    Oy: 0 0.0%
  • cıft devırlı

    Oy: 0 0.0%

  • Kullanılan toplam oy
    0
Pako 2konumunu yangın alarm kontağından gecireceksin izin verirse üçgen yani yüksek devirde çalışacak

Sent from my Lenovo A3500-F using KontrolKalemi Forumu mobile app
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Hocam herşey netleşti aslında bir eksik yok şu an, sadece elinizdeki motoru alıp bi deneyin, çünkü motorla ilgili net bişey soylemediginiz için kesin ifade edemiyoruz burada, dahlender sargılı olarak daha önce attığım bağlantı resmi uygun, panoyu 0-1 kullanın, 1 nolu kademede yavaş devir, resimdeki 2 no' lu kademeyi dusunmeyin onun bağlantısı yangın kontağından alınıp otomatik yüksek devir olarak çalışacaktır.
 
ben yapacagım evet
anladım ustam tesekkur ederım
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
ben yapacagım evet
Yalnız bi konu daha var, bu sistem bi yangın senaryosuna göre çalışır, dumanı tahliye edecek bir düzende çalışması gerekir, yani yangın hangi noktada çıktıysa bu dumanı tahliye için hepsi aynı anda çalışırsa belki dumanı daha fazla yayarsiniz, bu yüzden duman bolgesinden tahliye için hava koridoru oluşturarak tahliye senaryosu ile projelendirilmesi gerekir.Tabi bahsettiğim büyük kapalı mekan ve otoparklar icin.
 
ustad fanlar kapalı havalandırmada
burasıda kapalı buyuk
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
proje pdf olarak ektedir. bu sadece 1 adet pano için geçerlidir R1 rölesinin 4 kontagını kullanırsan ve R1 rölesinin yanına 3 adet daha paraleller ve onların kontağını da kullanarak 12 adet motoru çalıştırırsın.
Q1 kontağının altına Q2 nin kontağını seri baglamak gerekiyor çizimde unutmuşum.
 

Ekli dosyalar

  • dahlender.pdf
    42.9 KB · Görüntüleme: 32
Moderatör tarafında düzenlendi:
@s.a.k ve @cctv16 rica ediyorum arka arkaya mesaj yazmayı bırakın düzenle butonu var, mesajı istediğiniz gibi değiştirin ekleyin çıkarın ;).
 

Forum istatistikleri

Konular
128,212
Mesajlar
915,855
Kullanıcılar
449,990
Son üye
alpersirakaya

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst