Chrome mu, IE mi, Firefox mu?

binbaşı

Onursal Üye
Onursal Üye
Katılım
1 Eyl 2011
Mesajlar
6,205
Puanları
3,256
Konum
BURSA
Web sitelerine girdiğiniz parolalar konusunda en iyi tarayıcı hangisi?

rfgxy.jpg


Popüler web tarayıcıları artık web sitelerine giriş yapmak için kullandığınız parolaları yönetmenizi sağlayan bir parola yöneticisiyle geliyorlar. Peki bu parola yöneticileri ne kadar iyi? Her web tarayıcısının parola yöneticisinin sunduğu rahatlık, güvenlik, eşitleme işlevleri, hangi cihazları desteklediği gibi işlevleri sizin için inceledik.

Mozilla Firefox

Nasıl çalışıyor: Herhangi bir web sitesinde parola girdiğinizde Firefox, size bu parolayı kaydetmek isteyip istemediğini soruyor. Kabul etmeniz halinde parola, bilgisayarınızda kaydediliyor. Web sitesini tekrar açtığınızda parola, Firefox tarafından otomatik olarak tekrar giriliyor.
Tüm parolalarınızı Firefox seçenekleri içinden listelemeniz de mümkün.

Rahatlık: Firefox'un parola yöneticisinin kullanımı oldukça kolay, tabi parolalarınızı tarayıcınız içinde saklamak sizi rahatsız etmeyecekse. Tüm yapmanız gereken, bir web sitesine oturum açtıktan sonra görünen kutucukta Parolayı Hatırla düğmesine tıklamak.

Güvenlik: Firefox, parolalarınızı varsayılan olarak bilgisayarınızda güvensiz bir biçimde depoluyor. Ancak parolalarınızı seçenekler penceresinde bir Ana Parola belirleyerek korumanız mümkün. Bu durumda parolalarınız şifreleniyor ve Ana Parola'yı girmeden erişilemez hale geliyor. Yani Ana Parola kullanıyorsanız, Firefox tarayıcınızı açık bırakıp gitseniz bile kimse parolalarınızı göremiyor.

Eklentiler yoluyla Ana Parola'nın etkili olduğu süreyi düzenlemeniz de mümkün.

Eşitleme işlevleri: Firefox, parolalarınızı Firefox Sync ile eşitleyebiliyor. Diğer tarayıcılarda olduğu gibi parolalarınız, eşitlenmeden önce şifreleniyor.

Özetle: Firefox, Ana Parola işlevi sayesinde web tarayıcılarında en güvenli parola yöneticisine sahip. Firefox'u PC'nizde veya Android'de kullanıyorsanız, parola yöneticisinden rahatça faydalanabilirsiniz. iOS'ta ve diğer mobil cihazlarda parolalarınıza erişmeniz mümkün değil.

Google Chrome

Nasıl çalışıyor: Bir web sitesine oturum açtığınızda Chrome, kullandığınız parolayı parola yöneticisinde saklamak isteyip istemediğinizi soruyor. Parolayı kaydederseniz, bir dahaki sefere otomatik olarak giriliyor. Chrome'un Ayarlar sayfasından kayıtlı parolaları görebiliyorsunuz.

Rahatlık: Chrome'un parola yöneticisini kullanmak, Firefox'un parola yöneticisini kullanmak kadar kolay. İkisi de aynı arayüzü sunuyor - parolanızı kaydetmek için bir kez tıklamanız yeterli. Parolayı girmeniz gerektiğinde ise hiçbir şey yapmanıza gerek yok, her şey otomatik olarak gerçekleşiyor.

Güvenlik: Chrome, parolalarınızı Windows kullanıcı hesabı parolanız yoluyla şifreliyor. Yani Windows kullanıcı hesabınıza erişebilen herhangi bir kişi, parolalarınızı görebilir. Firefox'taki Ana Parola işlevi Chrome'da bulunmuyor. Windows kullanıcı parolanız yeterince güçlüyse ve Windows'ta otomatik oturum açma işlevini kullanmıyorsanız güvendesiniz.

Google Ana Parola'nın güvenlik konusunda kullanıcıları şaşırttığını düşünüyor. Ancak Windows kullanıcı hesabınızı bir başkasıyla paylaştığınızda parolalarınız kolaylıkla erişilebilir durumda kalıyor.

Eşitleme işlevleri: Chrome, parolalarınızı ve diğer verilerinizi Chrome Sync ile eşitleyebiliyor. Eşitlenen parolalar, Google sunucularında şifreli olarak saklanıyor.

Eşitlemeyi destekleyenler arasında Windows PC'leri, Windows 8 tarayıcısı, Mac, Linux, Chrome OS, Android ve iOS var.

Özetle: Chrome, sahip olduğu geniş eşitleme seçenekleri sayesinde parolalarınıza her yerden erişmenize izin veriyor. Google, Firefox'un kullandığı Ana Parola'nın gereksiz olduğunu düşünüyor. Bu nedenle parolalarınızın güvenliği için kullanıcı hesabınıza başkalarının erişmemesi gerekiyor.

Internet Explorer

Nasıl çalışıyor: Herhangi bir web sitesinde parolanızı girdiğiniz anda Internet Explorer, onu kaydetmeyi teklif ediyor. Aynı web sitesini bir kez daha ziyaret ettiğinizde önce kullanıcı adı kutucuğuna tıklayıp kullanıcı adını seçmeniz gerekiyor; Internet Explorer bunu yapmadan parola kutucuğunu doldurmuyor. Internet Explorer, kaydettiğiniz parolaları IE PassView gibi üçüncü parti araçlar olmaksızın görmenize de olanak tanımıyor.

Rahatlık: IE'de parolaları kaydetmek çok kolay, ancak tarayıcı onları otomatik olarak doldurmuyor. Kaydettiğiniz parolaları görmek isterseniz rahatınız kaçacak, çünkü bunun için üçüncü parti araçlara ihtiyacınız var.

Güvenlik: Chrome'da olduğu gibi Internet Explorer da kayıtlı parolalarınızı Windows kullanıcı hesabı parolası yoluyla şifreliyor. Şu anki kullanıcı hesabınızı kullanan herhangi bir kişi, parolalarınızı görebiliyor. Ancak oturumunuzu kapattıysanız güvendesiniz, sadece Windows parolanızı bilenler kayıtlı parolaları görebilir.IE, Chrome ile aynı yöntemi kullandığından Ana Parola işlevi sunan Firefox, ortalama bir kullanıcı için çoğunlukla daha güvenli.

Eşitleme işlevleri: Windows 8, Internet Explorer parolalarını ve diğer verileri eşitleyebiliyor. Windows 7 ve önceki Windows sürümleri, IE parolalarını eşitleyemiyor. Parolalarınıza eşitleme yoluyla sadece ve sadece Windows 8'li cihazlarda erişebilirsiniz; Windows Phone dahi desteklenmiyor.

Özetle: Internet Explorer'daki parola yöneticisi, kısaca söylemek gerekirse en kötüsü. Parolaları doldurmanız için tıklamanız gerekli, kayıtlı parolaları görmek için dahili bir işlev de sunulmuyor. Windows 8'li bir PC'niz yoksa parolalarınızı eşitlemeniz de mümkün değil.

Alıntıdır.Kaynak:
http://www.chip.com.tr/makale/chrom...et-explorer-in-parola-yoneticisi_42006_3.html
http://www.chip.com.tr/makale/parolalar-chrome-mu-ie-mi-firefox-mu_42006.html
http://www.chip.com.tr/makale/chrom...et-explorer-in-parola-yoneticisi_42006_3.html
 
İnsanın IE kullandığı tek zaman formattan sonra chrome ya da mozilla indirmek için kullandığı zamandır.
 
chrome proxy komut dosyası indirmesi sıkıntı
bana sorarsanız ie nin son sürümü en iyisi üstelik chromenin yaptığı online değişiklikler hızı yavaşlatıyor
 

Forum istatistikleri

Konular
128,159
Mesajlar
915,559
Kullanıcılar
449,917
Son üye
kasva1965

Yeni konular

Geri
Üst