Chiller için Gerekli Olan Minimum Su Debisi

meccheng

Üye
Katılım
9 Eki 2010
Mesajlar
33
Puanları
1
arkadaşlar chillere soğutulmak için giren su miktarının belirli bir debisi olmak zorunda mı? yani chillerden az miktarda suyu soğutması istenemez mi? elimizdeki mevcut chillerle sadece tek bir klima santraline soğuk su göndermek istediğimizde bunun olamayacağı, kompresörün yanma tehlikesi olacağı söylendi. bu yüzden bir kaç klima santralini birden açmak zorunda kaldık. chillerde 3 kompresör var ve benim gördüğüm bir kaç klima santrali çalışırken kapasitesi %23'tü. bu kapasite daha da düşürülemez mi? tek klima santrali çalıştırsak ne olurdu?
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Chiller'lerin minimum su debisi olduğu gibi sistemdede minimum su miktarı vardır. Üretici firmalar bu değerleri kataloglarında belirtiller. Eğer bu debi altına inerseniz evaporatörde donma meydana gelebilir ve eşanjörü patlatırsınız. Eğer sistemde yeterince su yoksa veya yererince debi elde edemiyorsanız. Buffer tank kullanmanız gerekli. Yani sisteme ilave su tankı koyup su debisini veya miktarını arttırmanız gerekli
 
sistemin su debisinin ve seviyesinin minimum değerleri size verilen ürün kataloglarında vardır bunların altına inerseniz sistem zarar görecektir chiller sistemler kapasite kontrolü yapar yani sizin sisteminiz 3 kompresörlüyse minimum değerde 1. kompresör çalışır bu kompresör çalışırken chiller sistemi kondenser olarak soğutma kulesi kullanıyorsa yada hava soğutmalı kondenser kullanıyorsa bunların devrede olması gerekir evaplardada durum böyledir sistemden ısı çekiliyor ve sistemin çalışması gerekiyorsa eşanjörlerden gaz geçmek zorundadır yetersiz su geçişi olduğu taktirde eşanjörlerde aşırı soğuma dolayısıyla buzlanma olacaktır oluşan buz eşanjörde tahribata yol açabilir tabii evapta oluşan buz sistemde sirküle olmayacağından dolayı sirkülasyon pompalarına varana kadar pek çok şeye zarar verebilir
 
Arkadaşların söylediklerine katılıyorum. Chiller'i katalog değerlerinin altında bir debide çalıştırmak çeşitli sıkıntılar yaratır. Ama bu sistemde sadece tek santral çalıştırmanıza engel değildir. Diğer santrallerin girişinde yada çıkışında iki yollu vana yoksa, yani su geçişişini tamamen kapatan bir sistem yoksa chiller'i çalıştırabilirsiniz. Yeterki sistemde sirküle olan suyun debisi düşmesin. Çalıştırmak istemediğiniz santrallerin girişinde üç yollu vana var ise suyu buradan çevirerek by-pass edin santrale sokmayın, eğer yok ise santral bataryasında sirküle etmesini sağlayın, santralin fanını çalıştırmayacağınız için çok fazla bir enerji kaybınız olmayacaktır. Bu şekilde sistemde dolaşan suyun debisi düşmeyecek ve chiller cihazınızda yeterli debide su ile çalışacaktır. Soğutulan suyuda istediğiniz santralde kullanabileceksiniz.

Saygılar.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,190
Mesajlar
915,724
Kullanıcılar
449,960
Son üye
katzeimar

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst