CAR 400 AUX Girişi Yapmak Düzenlenmiş Resimli Anlatım.

Bu videoyu izledim de çok net anlatmamis. Ben izlediğim vodeoyu gondermeye ugraştim olmadi.

Bu videoda dediği iptaledilen entegre hangisi onu anlamadim. Bi de platin dedigi yer hangisi ?
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
benim yolladığım video da aslında yeterli bilgiyi vermiş. Eski bir usb li bir teybin usb li kartının çıkışlarını asıl teybin okuma kafasına bağlamış. Asıl teyp kaset çalma moduna alınınca usb li kart çalışmış. Tabi Usb li kart için gereken gerilimi teyp motoruna gelen 12 voltu 7805 ile 5 volta düşürerek çalışmasını sağlamış
Videonun linkini buraya yapıştırmanız yeterli
 
iptal ettiği entegre dediği tep kafasından amfi güç katı arasında kalan teyp önyükselteç/pre amfi devresidir.

Kaseti teybe taktığınızda banta temas edip banttaki manyetik izleri okuyan parçadır. Bu konulara vakıf değilseniz (sorularınızdan öyle gibi gözüküyor) elinizdeki teypten olabilirsiniz. Bozma riskiniz var. Bence bu işleri yapan birine götürün derim.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Bu işlerle uğraşmiyor değilim kucuklugumden beri merakim var kardesim elektronik bolumunu okurken odevlerini ben yapardim. Elektronik parçalara âşinaliğim var. Tamir ettiğim cihazlar da var. Ben sadece teknik isimleri olunca kafam karisiyor o yuzden sık sık soruyorum. Bana daha çok resimle bilgi verme imkaniniz varsa çok çok memnun olurum.


Gonderdigim videoyu anladim yapmam istedim ama kullanilan transistorlerin uzerinde yazanlari gormem lazim. NPN ve PNP kullanilmis ama numaralari isimleri filan gorünmuyo. Ne yapmam lazim. Tahmini numaralarla da olmaz.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Bende eskiden uğraşırdım. Yeni nesil teypler daha kompakt yapıda olduğu için pek kurcalayamıyorum. Benim arabamdaki cd çalarda sadece audio cd çalıyor, mp3 çalabilen bir şeyler eklemeye cesaret edemiyorum. Teybin arkasında cd çalar için soket var ise hazır devreler satılıyor ama çok para 200 tl gibi değmez diyip almadım. Videoyu izleyeyim bakalım ne yapmışlar
 
Ok izle de bana bi yaz ya ne yapmis anliyorum ama parcalarin numaralarini nasil bulacam. Dirençler kolay da transistorler belli değil. Bugun gittim almaya numaralari isimleri belli degil adamlar bilmeden veremeyiz dediler hakli olarak
 
Bu arkadaş sadece işi yaptığını göstermiş nasıl yaptığı da belli fakat detay yok. Ancak oto teyplerine vakıf biri çözebilir onun izlediği yolu.
Olay bence preanfi katının hemen arkasına usb den gelen hattı girmek gibi görülüyor.
Bu koşullarda benim bulduğum video da ki yol daha kolay gibi görülüyor.

Evet NPN yada PNP olduğunu bilmek yetmez nerede kullanılacağına göre seçim yapmak lazım transistörleri.
 
Bendeki teypte kasetçalarda bi sorun var bazen çaliyo bazen çalişmiyo. Amacim onu tamamen devreden çikarmak.

Yani videodaki gibi komple çikartmak istiyorum kaset mekanizmasini.

Transistorü kullanacagimiz yere gore nasil belirleyebiliriz ?
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Bunu sizin çözmeniz gerekiyor. Bu kararı siz veremiyorsanız buradan tarifle yapmak da yaptırmakda zor olabilir diye düşünüyorum.
Kolay gelsin.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,179
Mesajlar
915,659
Kullanıcılar
449,943
Son üye
Ali4129

Yeni konular

Geri
Üst