Blaupunkt Car 300 Aux Girişi Yapmak

korkmaz_design

Yönetici
Yönetici
Yönetici
Katılım
21 Ara 2006
Mesajlar
2,518
Puanları
419
TDA 7348D entegresine giden şemada işaretli 1mF lık resimdeki kondansatörlerin ( - ) uçlarını Havya ile yukarı alıp kabloya baglıyoruz.
Bunlar teybin preanfi ses girişleri.
Bunları seçmeli bi tuş üzerinen geçirip tuşun diğer bacaklarını standart 3,5mm stereo jaka baglayıp resimde gösterilen yerlere monte ediyoruz.
Böylece mavi tuşa bastığınızda jaka bagladığınız mp3 playerin sesini HP verecek. mavi tuşa bidaha basınca radyo yada kasetçalara geçer.


20080304014814_img.jpg


Swıch değiştirme baglantılarını dikkatli yapın

Baglantıları yapmak için kaset mekanizmasını söküyoruz.

Resimdeki baglanıya dikkat ( KONDANSATÖRLERİN ( - ) UÇLARINI AYIRIP ALIYORUZ
YINE (-) UCLARIN PLAKETE BAGLI OLDUGU YERLERİ KABLO İLE SWICH E ALIYORUZ


swıch den 12mm Sterio jak a AUX baglantımızı yapıyoruz.


Mavi aux radio change tuşu burada aceleye gelmiş. daha orjinal bi swıch takılabilir.

EVET HAYIRLI OLSUN CAR 300 TEYBINIZ ARTIK SON MODEL BI MP3 PLAYER OLABILIR.

car-300-sema.jpg


Tekrar kısa bir anlatım
Kondansatörlerin ( - ) uçlarını plaketten çıkaracaksınız Çıkardığınız ( - ) uçlara ve onların plakete girdiği ve söktüğümüz için boş kalan delikle kablo baglatıp anahtar swıch e baglıyacagız. 4 kablo çıkacak 2 si kondansatörlerin - uçlarından 2 side o bacakların palakete girdiği deliklerden.

Olay çok basit O kondansatirler teybin ses AMP girişi
Biz bu işlemle yolu takacagımız anahtar swıch üzerinden geçirmiş oluyoruz.

Teybin AMP girişlerini swıch e getirdiğimiz için Jak a da sıwıch den çekiyoruz.

Yani swıche basınca AMP girişleri jaka yönlendirecek
Swıche 1 daha basınca jakı iptal edip o kondansatörlerden yine devreyi tamamlayıp teyp siz hiç jak takmamışsınız gibi çalışacak.

Maliyeti 3TL yi bile bulmaz.
3,5mm jak. 0,25TL hadi 1 Olsun.
o swıch de aynı fiyata bulursunuz çok özel bir malzeme değil.

Yalnız swıch anahtar fonksiyonlu olucak yani 6 bacaklı olucak.

Alta kabaca çizdim swıch baglantısını.

car-300-son.jpg


alıntıdır. opelim-mokia izni ile yayınlanmıştır.
 
hocam bu işlemi yaptım fakat mp3 playerın sesini çok kısık tutmam gerekiyor bunu nasıl çözebilirim bağladığımız yer pre anfi katı olduğundan bizim playerden gelen ses sinyali çok yüksek geliyor
 
bahsedilen mavi tus var ne resinlerde nede videoda goremedim bilgi verirseniz sevinirim
 
bahsedilen mavi tus var ne resinlerde nede videoda goremedim bilgi verirseniz sevinirim

bahsi gecen mavi tuş konunun en altındaki resimdir üç konumlu anahtardır.anlatımı basit olsun diye bu yöntem kullanılmıştır.
 
bende de car 300 model teyp var.bu işlemi uygulamak istiyorum.yalnız hem anahtar hem jack takmak yerine, baska marka bir teyibe uygulanmıs anahtar ozelligi olan jack takmıs eleman. o sekilde halletmis.jacka mp3 baglandıgında direkt ses jacka yonleniyo.cıkarıldıgında ise teyb eski halini alıyo.o sekilde halletsem olurmu acaba bilgi verirseniz sevinirim.
 
bilgi verirseniz sevinirim kolay gelsin.
---------------

Otomobil Teybine Line-In Girişi Takmak

Aynı zaman da line-in jack i teybin ön yüzüne takmak istiyorsak, plastik ön kapağa aşağıda görüldüğü gibi bir delik deliyoruz. Delerken teyp toplandığında bu deliğin olduğu yere herhangi bir parçanın gelmeyeceğinden emin olun.

Daha sonra piyasadan çok ucuza bulabileceğimiz fakat bulamasak ta, atıl durumda bir bilgisayar hoporlörü veya eski bir CD Rom dan çıkarabileceğiniz Panel Tipi Stereo Anahtarlı bir Jack ediniyoruz. Anahtarlı olması önemli, çünkü röle kullanmayacağız ve Mp3 Player’ın takılı olduğunu bu anahtar sayesinde anlıyacağız. Örnek olarak bilgisayar hoporlörlerinde kulaklık çıkışına bir kulaklık bağladığınızda hoporlör ses vermeyi kesip tüm sesi kulaklığa verir. Aynı mantıkla teyp radyo çalarken mp3 player’ı bu jack e bağladığımızda radyonun sesi kesilecek mp3 player’ın sesi çıkmaya başlıyacak. Bu işi röle vs kullanarak ikinci bir anahtar yardımıyla da yapabilirsiniz fakat mp3 player’ı her bağladığınızda o anahtarı kendiniz açmanız gerekir.

Anahtarlı Panel Tipi Stereo Jack

Değişik yönlerden görüntüler:

Bu Jack ön kapağa deldiğiniz deliğe düzgünce oturuyor olmalı. Bağlama işlerini yapmadan kontrol edin

Takıldığında önden görünüş.

Şimdi gelelim sesi radyodan kurtarıp mp3 playerın sesini almaya. Aşağıdaki resimde gördüğünüz gibi iki adet tel (W49 ve W50) kesiliyor, bu teller radyonun sesini amfiye götüren teller. Resimde A ve B olarak belirtilmiş. İlk resimle karşılaştırılarak hangi tellerin kesildiği anlaşılabilir.

Daha sonra 2 adet stereo kablo alınarak şaseler şase için resimde gösterilen C teline ve diğer kablolar da resimde gösterildiği gibi daha önce kestiğimiz tellere lehimlenir.

DİKKAT: Aşağıdaki resimde lehimlenmiş görünen 2 adet kırmızı kablo yanlış bağlanmış daha sonra düzeltilmiş fakat resmi çekilmemiştir. Burada görünen 2 adet kırmızı kablo resimdeki gibi değil tam tersi olarak lehimlenecektir. Resimde A ve B olarak gözüken kırmızı kablolardan A B’nin yerine B ise A nın yerine lehimlenmelidir. Yoksa mp3 player’dan alacağınız ses boğuk çıkacaktır.

Daha sonra kabloların diğer uçları da aldığımız Jack e uygun şekilde bağlanır.

Jack’i ön kapağa açtığımız deliğe oturtuyoruz ve tüm denemeleri yaptıktan sonra bir yapıştırıcıyla sabitliyoruz. Yapıştırıcıyı her ihtimale karşı kolay çıkarılabilecek bir maddeden seçmek uygun olur.

Daha önce teybin içinden söktüğümüz kaset çaları ve diğer kısımları birleştiriyoruz.

Teyp kapandığında şu şekili alıyor ve Jack ‘e takacağınız iki tarafı da erkek olan bir stereo kablo sayesinde mp3 player teybe bağlanır.


Artık bu şekilde ister mp3 player ister CD player, yani stereo çıkışı olan herhangi birşeyi teybinizden dinleyebilirsiniz. Bu arada teybin radyo konumunda olması lazım. Yani teyp kendini radyo çalıyor gibi düşünecek ama siz o anda başka birşey dinliyor olacaksınız. Bu yüzden radyonun RDS mesajlarını vs. ekranda göreceksiniz.

Tekrarlıyorum, burada görüpte kendi başına yapmaya çalışıp teybini bozan olursa sorumluluk kabul etmiyorum. Mümkünse eli havya tutan bu işlerden anlıyan bir arkadaşınıza yaptırın. Ben de bu işlerden anlıyan bir arkadaşıma yaptırdım.

Not: Teybin arkasında CD Changer girişi var onu niye kullanmadın demeyin, o girişi kullanabilmek için baya uğraşmak ve bir entegre devre kullanmak gerekiyor. Alet CD Changer ‘ın orada olduğunu anlamak için zırt pırt sinyal gönderiyor, CD Changer da buradayım demek için zırt pırt sinyal gönderiyor, başka başka işler için de Teyp ile CD Changer arasında mesajlaşmalar var, yapmak istiyorum diyen varsa beri gelsin. Ayrıca sadece teybin arkasındaki girişe uyacak bir aparat almak ta 90 Paund civarında.

Not2: Bu işi yapan kablo ve beraberinde kapalı kutu karışımı cihazlar var, bu teybe uyanını ben bulamadım, ayrıca başka teypler için olanlar da çok pahalı, o kadar parayı vereceğime gidip bu teybin mp3 ve cd çalabilen renkli ekranlı halini alırım. Yukarıdaki yöntemde sadece Jack için para verirsiniz o da muhtemelen 1-2 YTL dir.
 
bende de car 300 model teyp var.bu işlemi uygulamak istiyorum.yalnız hem anahtar hem jack takmak yerine, baska marka bir teyibe uygulanmıs anahtar ozelligi olan jack takmıs eleman. o sekilde halletmis.jacka mp3 baglandıgında direkt ses jacka yonleniyo.cıkarıldıgında ise teyb eski halini alıyo.o sekilde halletsem olurmu acaba bilgi verirseniz sevinirim.

o tip jack bulur ve bağlantıyıda doğru yaparsanız olur niye olmasın
 
kardes seni bu konuda cok rahatsız ettim kusuruma bakma.son bir sorum olacaktı.simdi gosterdiginiz teybin preanfi ses girişine baglantımızı yaptıgımızda teyp caset mi calıyor gorunecek yada radyomu calıyor gorunecek.eger caset calıyor gorunecekse teyibe bos bir kaset koymamıza gerek olacak mı?simdiden verdigin bilgiler icin cok tsk ederim iyi gunler.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
127,964
Mesajlar
913,943
Kullanıcılar
449,611
Son üye
ramazansanli@

Yeni konular

Geri
Üst