c# ile modbus kontrolü nasıl

canbulut_

Üye
Katılım
3 Haz 2014
Mesajlar
14
Puanları
1
arkadaslar merhaba,c# ile modbus kontrolü yapmak istiyorum. oluşturduğum bir kaç buton ile geri bildirimlerini richtextbox'larda bu bilgileri gösterebilmek istiyorum. ama incelediğim dökümanlarla bu maalesef mümkün gibi gözükmüyor. nasıl bir yol izlemeliyim.
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
Kendini kasmaya gerek yok http://sourceforge.net/projects/advancedhmi/

Verdiğim linkte Hem modbus TCP Hemde RTU olarak açık kaynak kodlu alarak yazılmış tek sorun VB.NET te yazılmış olması. Onunda üstünden gelmek için örnek projeyi derledikten sonra toolbox kısmına kompanentler geldiğini göreceksin, bu kompanentleri form a taşıyıp projeyi tekrar derle ve projenin bin klasöründe ilgili dll lerinin oluştuğunu göreceksin ve bu dll leri Csharp ile yeni oluşturduğun projede kullanabilirsin.

Saygılarımla.
 
Bu konuda biraz daha açıklama yapabilir misiniz?Yapmaya çalıştım bir türlü göremedim.Toolbox kısmında Advaneced HMI control.components gelmiyor.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,289
Mesajlar
916,463
Kullanıcılar
450,118
Son üye
TheTwize

Yeni konular

Geri
Üst