Buzdolabı termostop bağlantısı

Katılım
9 Haz 2010
Mesajlar
2
Puanları
1
Merhabalar.Vestel Ng 465 nt nofrost buzdolabım arıza yaptı. Gelen özel servis
termostop arızası var deyip parça değişikliği yaptı. Buzdolabı 2 gün çalıştı sonra yine soğutmamaya başladı. Yine geldiler ve 2. bir termo stop taktılar
eskisi ile beraber çalışıyor sözde. Ertesi gün soğutma performansı olmayınca
servisin şefi geldi geldi ve evap üzerinde yarım donma görünce bu sefer buzdolabı yarım soğutuyor dediler drayer değişimi ve gaz basma olayını yaptılar. İlk 1-2 gün koyduğum su ve et donmuştu fakat sonra soğutuyormu diye sabah kalkıp baktığımda motorun durmuş olduğunu görüyorum. Elle timer ı hafif çevirdiğimde motor çalışmaya başlıyor. Takılan termostop ile eskisi arasında dağlar kadar fark var. Eskisini yanlarında götürdükleri için resim mevcut değil fakat yenisinin resimlerini yüklüyorum.

Yönetici Notu: Paylaşılan fotoğraf, fotoğraf paylaşım sitesinden silindiği için kaldırılmıştır.

Ne yaptıklarını doğru mu yaptıklarını anlamış değilim. Ustaların değerli yorumlarını bekliyorum.

Not : Elektrikli ev aletleri bölümünde de bu konu açılmıştır. Oradan cevap alamadığım için aynı konuyu burada da açtım.
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
evap yüzeyinde olması gereken buzlanmayı eritme sisteminde sorun var gibi. eritme işlemi için rezistans kullanılıyor. bu rezistanslarda veya rezistansların devrelerine bağlı olan koruma elemanlarında sorun olabilir.bu malzemeleri kontrol etmekte fayda var. şu an dolabınız buz eridikten sonra tekrar buz oluşana kadar normal soğutma yapıyor, buzlanma oluşup hava sirkilasyonu durduğunda soğutma sona eriyor.
 
eğer sistemde yarım soğutma varsa gövde, evap ve ekovatta sorun olabilir bunu anlamanın en iyi yolu sisteme basınç verip 2 gün basınçta kalmasını görmektir körü körüne gaz basılıp al kullan demek yanlıştır ondan sonra böyle sorunlar başınızı ağrıtır
 

Forum istatistikleri

Konular
128,252
Mesajlar
916,209
Kullanıcılar
450,067
Son üye
ERENLER04

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst