Vestel 540 NF Nofrost Buzdolabı sorunu yardımlarınız ve çözümleriniz lütfen..

sh_run

Üye
Katılım
17 Ara 2013
Mesajlar
3
Puanları
1
Yaş
39
Merhaba Arkadaşlar foruma yeni katıldım. Başımdan geçenleri tek tek anlatıp sizden düşünce ve önerilerinizi isteyeceğim..

Öncelikle bu kurban bayramında biraz dolabın üst tarafını her sene gibi doldurmuştuk. Aradan 1 ay geçtikten sonra alt tarafa hava üfleyen dolabın alt tarafında hava kanallarından su damlamaya başladı. 2 - 3 hafta su damlası aktı ve biz dayanamayıp vestelin değilde başka bir teknik servise Bakım yaptırdık.

Gelen usta dolabın üst tarafındaki ışığın olduğu nofrost bölmesini vs söktü, tamamen buz tutmuştu. 2 gun bekleyın ben gerı gelıp bakacam dedı. bu arada dolabın ustundeki timerini ayarlayıp gitti. Sonra geri geldiğinde dolabın iki adet sensöründe sorun var deyip onları değiştirdi. 150 tl aldı ve gitti. biz üst tarafı azalttık ve normal çalışmasına bıraktık. 1 yıl garantili yaptı vs. aradan 3 hafta geçmedi dolabın altına su akmadı vs. ancak bu sefer dolabın alt tarafı soğutmamaya başladı tamir olmadan önceki alt tarafın soğukluğu kalmadı. 1 hafta sonrada üst taraf buz tuttu iç tarafları. Biz aradık aynı ustayı geri geldi.

Ama ben gelmeden dolabın içini boşaltıp 2 gun eritin içini dedi. arka taraftaki su dolan yeri tamamen boşalttım. Gelen usta baktı taktıklarım sağlam sizin dolabın anakartı bozuk dedi. peki usta eminsen değiştirelim dedim, oda onu ölçecek kadar detaylı cihazım yok ama başka bir sorun gözükmüyor dedi. onuda dolabım yarı parasını buluyordu. bende 20 tl verdim adam taktı parçaları gitti anakartı değiştirmedim. daha sonra dolabı yeniden çalıştırdım 2 haftadır sorun yok gözüküyor ancak aşağıdaki yazacağım maddeler aklıma takıldı size danışmam gerekiyor:

- ilk parçaları sökmeden önce aşağı taraftaki kanallarda daha çok hava üflerken şu an üflemiyor ama soğutma güzel.

- ilk parçalar değiştiğinde arka kutuda biriken suyu boşalttırmadı bize buhar olur gider dedi. Ama ben son temizlikte 2 bulaşık kovası su boşalttım nasıl buharlaşabilmekte aklım ermedi?

- forumu incelediğimde su damlatan alt taraftaki strafor kurumalı diye belirtilmiş bu sorun devam etmesi bundan mıdır?

Yardımcı olacak belirtiler:

Dolap şu anda çalışıyor üst tarafta buzlanma karlanma yok 2 haftadır.
alt taraf az üflüyor ama soğuk.
dolap arada bir durup eritme işlemi yapıyor çünkü borudan kaba su damlacıkları akmaktadır.

Bu sefer dolabın üstü boş, birkaç parça bişey var malzemeler komşunun derin dondurucusunda onada ayıp olmasın diye bir an evvel çözüm bulmak istiyorum.

Teknik olarak bana yol gösterecek arkadaşlara ihtiyacım var. Çok çaresizim ve maddi durumum iyi değil yeni dolap alacak gücüm maalesef yok.

Ama tamiri için akıl ve tecrübelerinize ihtiyacım var.

Not: Buzdolabı 3 yıllıktır. Garantisi 2 yıldı..

Selamlarımla,
 
şuanki problem nedir? üst bölme yiyecekleri mi dondurmuyor?
 
Hocam donduruyor ancak yine tekrar edecek korkusu ile komsudan buzluga koyacagim malzemeleri alamiyorum. Su anda 2 haftadir calisiyor.. anormal bisey olursa anlattiklarimdan sonra nerede sorun oldugunu soylemeniz mumkun olur mu?

Sent from my Turkcell Maxi Plus 5 using KontrolKalemi.Com Forumu mobile app
 
Hocam yine ust tarafta buz tutmaya basladi ve alt tarafa az hava uflemeye basladi sebebi ne olabilir.. ayrica nofrostun ayari kac derece olmali ust taraf lutfen yardimci olurmusunuz? 5 dereceye kadar ayari var.. bu sorundan nasil kurtulabilirim?

Sent from my Turkcell Maxi Plus 5 using KontrolKalemi.Com Forumu mobile app
 

Forum istatistikleri

Konular
128,126
Mesajlar
915,255
Kullanıcılar
449,843
Son üye
hvncrblt

Yeni konular

Geri
Üst