Bulaşık Makinasında Elektrik Kaçağı

rdursun01

Üye
Katılım
16 Ağu 2009
Mesajlar
2
Puanları
1
Yaş
46
merhaba arkadaşlar
foruma yeni üye oldum. daha doğrusu bir sorunumu ararken buldum bu forumu ve üye oldum. benim sorunum şu;
bulaşık makinasının iç kısmındaki metal uzuvlarda elektrik kaçağı var. elimi nereye değdirsem parmaklarım iğneleniyor. daha önce böyle bir sorun yoktu. bunun sebebi ne olabilir aceba? birde sorun prizde değil sanırım çünkü aynı prize çamaşır makinasıda bağlı ama onda herhangi bir kaçak yok. bilen arkdaşlar yardımcı olursa sevinirim. şimdiden çok teşekkürler.
 
Bulasık makınanız, kombı tabır edilen, hem ocak hemde bulasıuk makınası olan tıpde ise;
ocakdan tasan yemek vs. ler alt kısıma gecip, elektrod/cakmaklarda gövdeye atlama yaptıraıbiliyor. Bır gun elektrodları değiştirmek için acarsanız, görürsünüz. Böyle bir durum gerektğinde servis cağıracaksanız, tavsiyem önce temızlık yapmanız, hiçde hoş bı durum değil ::((
 
SAYIN KARDEŞİM
Bu konularla ilgili bir kişi olarak,benim yazımı dikkatli okursanız sorununuzu çözeceksiniz.
Binanızda topraklama sistemi olması gerekiyor.Yapacağınız ilk şey pirizinizin gerilimi sigortasından kesin.Pirizi kapağını sök.pirizin topraklama bağlantısı varmı.pririzin fişi taktığnızda fişin yan kenarlarına iletim sağlayan,altlı üstlü topraklama maşaları göreceksin.
eğer birbirinden çok açıksa biraz kapa.fişi taktığında sıkı sıkıya irtibat sağlaması gerekiyor.
Eğer paslı ise,pirizinizi yenisi ile değiştir.Alıcı cihazınızın fişi,yan kenarlarında toprak iletim çıkıntıları vardır.Ana makine ile fiş bağlatısını doğru olduğuna iyiyce bakın.Dikkat duvardaki pirizinizde topraklama yok ise.Şebeke notürü ile piriz topraklamasına köprü yapılsın.DİKKAT BU YÖNTEM ASLA DOĞRU DEĞİLDİR.Ağbi yahu bu çok boyumu aşar dersen.Hiç dokunma,ehliyetli bir elektirikçi tarafından yapılsın.Hayat söz konusu isi,en doğrusu teknik bir kişi ile irtibat kur.Her penseyi eline alan bu işi biliyor demek değildir.

İyi pazarlar
 
Tüm elektrikli cihazlar imalat safhasında topraklama baglantıları eksizsiz baglanır ve kalite kontrolden geçer.

1)Dış gövdeye enerji kaçakları mutlak ve mutlak (huriş elektronik ) adlı üyenin acıkladıgı kablo -priz -toprak hattı ,temassızlıgı ,gevşek klamens ,toprak iletiminin kopuk olmasından kaynaklanıyor.

2)Makinaların ve canlıların güvenligi açısından tüm makinalar topraklanmalıdır (sıfırlama )diye nötr'e baglanan toprak hatları sakıncaları geçmiş yazılarımızda uzun uzun anlatılmıştır.Araştırın inceleyin !

3)Toprak hattınız sağlıklı baglı olsaydı ,makinanız enerji kaçırmış olsaydı, sizin enerjiyi kacırdıgını hissedemeden, önce sigortalarınızın devre dışı kalması gerekiyordu.
 
Hiç sökmeden hiçbirşey yapmadan fişi ters çevir gövdeyi kontrol et kaçak olmayacaktır. Yada şöyle yap Prizinde toprak hattı yok muhtemelen prizi söküp elektriği aç biryere dokunmadan kontrol kelemi le nötrü bul sonra sigortayı kapat nötr ile toprak klemensi arasıta köprü at. prizi ve fişi tak sigortayı açtığında bir patlama ile sigorta atarsa makinenin içinde faz ile toprak arasında erimeden yada başka sebepten dolayı bir kısa devre oluşmuştur. Not: sıfırlama işlemi aslında doğru bir yöntem değildir ama milyonlarca konutta kullanılmaktadır.
 
Ek olarak;
Çamaşır ve bulaşık makinelerinde parazit kondansatörü bulunur radyo ve tv'nin etkilenmemesi için bu patladığında gövdeye kaçak yapar makinanın enerji girişinde silindirik 4 uçlu cihaz. Kolay gelsin.
 
arkadaşlar yardımlarınız için hepinize teşekkür ederim sorun çözüldü. sizinde dediğiniz gibi sorun prizdeymiş. prizi söküp bağlantılarını yeniden yaptım ve düzeldi. sanırım gevşeklik vardı. umarım tekrar etmez. tekrar hepinize teşekkür ediyorum. sağolun
 
merhaba arkadaşlar
foruma yeni üye oldum. daha doğrusu bir sorunumu ararken buldum bu forumu ve üye oldum. benim sorunum şu;
bulaşık makinasının iç kısmındaki metal uzuvlarda elektrik kaçağı var. elimi nereye değdirsem parmaklarım iğneleniyor. daha önce böyle bir sorun yoktu. bunun sebebi ne olabilir aceba? birde sorun prizde değil sanırım çünkü aynı prize çamaşır makinasıda bağlı ama onda herhangi bir kaçak yok. bilen arkdaşlar yardımcı olursa sevinirim. şimdiden çok teşekkürler.


Arkadaşım merhaba;
Aynı sorun bendede yaşanmakta. buşalık makinesi ve çamaşır makinesi prizi aynı hat üzerinde 2 prizden oluşmakta. Boya badana sırasında yerde halı yok ve makine kapı iç sacı feci derecede elektrik çarpıyor. 1 yıl önce tüm elektrik tesisatını yeniledik. kapı sacına kontrol kalemi ile baktığımda faz var gibi gösteriyor. fakat priz toprağında herşey sağlam. Çamaşır makinesini fişini bulaşığın prizine taktığımda aynı şekilde ordada gövde üzerinde kaçak görülüyor. Nasıl olurda paralel bağlı 2 prizin birinde kaçak var diğerinde yok?
Not: Tesisati ve pirizi tekrardan değiştirmeme rağmen, bulaşığı kendi prizine taktığımda kaçak oluyor! Elektrikçi bile bulamadı sorunu. Çamaşır ve bulaşık makinelerinin 2 side daha sıfır. Teşekkürler. Lütfen akıl verin kafayı yiycem.
 
Elektrikçi bizim buralarda ucuz kontrol kalemi pense kargaburnunu cebine koyup dolaşanlardan olmasın.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,195
Mesajlar
915,747
Kullanıcılar
449,972
Son üye
Emirhan6161

Yeni konular

Geri
Üst