buat içi klemens mi sargı yapmak mı daha iyi

Buatlardaki Klemens tercihi ??
Selam. Klemens çeşitleri: yaylı klemensler, hızlı bağlantılı klemensler ve vida basklılı klemensler diye biliyorum. Birde wago klemens var sanırım.. Evlerde armatürler için yada prizler için olan buatlarda yani genellikle hangi tür klemens tercih edilmelidir? sebebi nedir acaba?
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
yaylı klemensleri mümkünse kullanmamayı tercih ederim, çünkü zamanla yayları bozulup kabloya temasta sorun olabiliyor. ama wago,weidmüller gibi markaların ürünleri kalite olarak tercih edilebilir.
 
https://diyot.net/klemens-nedir/
buna bak.
klemens-cesitleri-duz-sira-lustr.jpg

klasik takıl kaliteli olsun yeter...
 
vida basklılı klemensler diye biliyorum.
 
prizlerdeki 220v ac akımı taşıyabiliyorsa ve size elektrik çarptırmayacak şekilde iyi yalıtıyorsa, kaliteliyse hepsi olur. Vida sıkıştırmalı tercih ederim. yani klasik klemens
 
bence de yaylı klemenslerden uzak durun. klemens konusunda wago ve weidmüller önerebilirim.
 
Klemsan candır canandır herkes onu kullanmalı gerçi bazı sektörlerde sadece o vardı akaryakıt pompasının kartlarnda ki klemens ve soketler...
 

Forum istatistikleri

Konular
128,209
Mesajlar
915,833
Kullanıcılar
449,989
Son üye
veyselknkc

Yeni konular

Geri
Üst