bu sistem çalışır mı?

emrah_5353

Üye
Katılım
7 Tem 2012
Mesajlar
41
Puanları
1
benim amacım motor ve alternatörü birbirine bağlayıp sonsuz enerji üretmek...yani şu özellikteki alternatörü Sürekli Güç : 660 kVA
Standby Güç : 726 kVA
Devir : 1500 d/d
Frekans : 50 Hz
Gerilim : 231/400 Volt
Tip : GSA 682S/4
Tahrik Gücü : 759 HP

1.5 KW 1500 D/Dak Trifaze Gamak Elektrik Motoru
.. kısaca yapmak istediğim alternatör 1500d/dk dönecek ve motora gerekli elektriği üretecek motorda o elektrikle kendi kasnagını 1500d.dk döndürecek.alternatör ve motorun kasnagını birleştireceğim...bu sistem çalışır mı?ha unutmadan toprak girişini yapmadım?onu nasıl yapacagım..bana taşınabilir bi topraklama lasım??
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
benim amacım motor ve alternatörü birbirine bağlayıp sonsuz enerji üretmek...yani şu özellikteki alternatörü Sürekli Güç : 660 kVA
Standby Güç : 726 kVA
Devir : 1500 d/d
Frekans : 50 Hz
Gerilim : 231/400 Volt
Tip : GSA 682S/4
Tahrik Gücü : 759 HP

1.5 KW 1500 D/Dak Trifaze Gamak Elektrik Motoru
.. kısaca yapmak istediğim alternatör 1500d/dk dönecek ve motora gerekli elektriği üretecek motorda o elektrikle kendi kasnagını 1500d.dk döndürecek.alternatör ve motorun kasnagını birleştireceğim...bu sistem çalışır mı?ha unutmadan toprak girişini yapmadım?onu nasıl yapacagım..bana taşınabilir bi topraklama lasım??

sistem çalışır. Sonsuz enerji üretmiş olmazsın. Şebekeden çekeceğin gerilimi motorda kullanıyorsun. Moto %85 verim, altarnatör %85 verim dersek %22.5 verim kaybın var.
 
alternatör tahrik gücü 759hp yani yaklaşık 560 kw benim tahrikten anladığım 560 kw lık bir güç bunu döndürecek yanlışsam yada eksiksem düzeltin lütfen ve biz bu alternatörü 1.5 kw lık bir motorla çevireceğiz oda bize sonsuz enerji verecek ben buna benzer bir düşünceyi otobüs şarj dinamosuyla yapmıştım 2.2 kw bir motoru önce şebekeden besleyim sonra dinamonun ürettiği enerjiyle beslediğimde bırakın voltaj almayı dinamo dönmedi bile bunu kimse başaramaz çünkü termodinamiğe ters
 
Mokoki haklı, bu şartlarda çalışması imkansız. Yaklaşık olarak bir tahmin yürütmen için örnek vereyim. Jeneratörler üretilirken motor gücü, alternatör gücünün ortalama verim olan 0,95'e bölünmesi ile seçilir. Örneğin stand-by'da 1108 kw olan alternatörün motor gücü yine stand-by'da 1166 kw'tır. Perkins'in Volvo'nun kataloglarında falan bu oranlar olacak. Seçilen motor, alternatörden eşit ya da daha güçlüdür her zaman.
 
Bunlar hep youtube un haltyemeleri zararları, free enerji diye bir vidyo at anında 1000lerce tıklansın. İşin temel prensibini bilmeyenlerde haklı olarak aa evet böyle olur galiba diye değerli vaktini boşa harcasın, olsun hiç yoktan sizin gibi merak edip soranlar var iddia etmeden önce bu sayede sistemi anlamış olrsunuz. işin yemeli şudur yüzdeyüz verimle çalışan bir sistemde sisteme girenler ve çıkanlar birbirine eşittir, şöyle bir örnek verelim silisyumdan bardak üretiyoruz diyelim, 1 kg silisyum ile 10 gramlık 100 tane bardak üretiliyor diyelim, burada girenle çıkan birbirine eşittir, ve sistem yüzdeyüz verimle çalışmaktadır yani kayıp yoktur fakat gerçekte hiçbir zaman böyle olmaz ya etrafa silisyum tozu dağılır, ya 100 tanede bir tane bardak kırılır ve sonuçta 99 bardağınız olur sonra tersine düşünelim gerisingeri bu üretilen bardakları eritip silisyum tozu haline getirelim bunu yüzdeyüz verimle yapsak bile (ki imkansız sayılır) 990 gram silisyum elde ederiz, geri dönüşümdede yüzde 1 kayıp olduğunu düşünsek 980 gram civarı silisyum elde etmiş oluruz. Sizin sisteminizinde bundan bir farkı yoktur, şebekeden aldığınız birinci motoru çalıştıran ilk enerji bu örnekteki bardak üretimi için kullanılan 1 kg silisyumdur bunu ilk motor hareket enerjisine yani örneğimizdeki bardağa çevirdiğinde yüzdeyüzünü harekete çeviremez, siz bu hareket enerjisini 2. motorla tekrar elektrik enerjisine çevirmeye çalıştığınızda yani örneğimizdeki bardakları geri dönüştürme işlemi bu sefer 2 motordaki kayıplardan ötürü üreteceğiniz elektrik enerjisi yine düşecektir bu şekilde 2 motorda çok yüzksek verimle çalışsa bile şebekeden ilk alınan elektrik enerjisinin 1. motor hareket> 2. motor tekrar elektrik enerjisine dönüşümü esnasında ki kayıplardan ötürü 100 birim girdiyse ancak 95 birim olarak tekrar elde edilecektir bunu tekrar 1. motora verdiğinizde tekrar düşecek tekrar yekrar tekrar derken sıfır olacaktır, ki siz daha 2. motordan çıkan elektrik enerjisini başka bir cihazı çalıştırmak içinde kullanacaksınız buda bir düşüm sebebidir, bilmiyorum anlatabildimmi ama sistem çok açık vermeden alamazsın, yoktan var edemezsin, yapılacak en iyi sistem bile ancak devinim elde edebilir bunu yapabilmek bile çok çok zordur .
 
yorumlarınız için teşekkürler..fakat mantık olarak bana çalışır gibi geldi..kayıplar sistemn çalışmasını çok fazla etkiler mi??örneğin motor 1500 devir değilde 1400 deviir dönsün.kasnak yarı çaplarını farklı koyarak motorun 1400 dönmesiyle alternatörde daha fazla dönme etkisi yapabiliriz..2 katı 5 katı 10 katı..yani yarıçap oranları ile bunu yapmak basit...benim takıldığım konu topraklama ve alternatörden çıkan enerjiiyi motora bağlamak..motora bağladıgımızda Şebeke elktriğini keseceğiz tabii..bunu çalıştırmak istiyorum...
 
Sistem başlangıçta çalışır. Daha sonra alternatörün ürettiği enerjiyi motora aktarıp, şebeke beslemesini kestiğinizde, motor bir müddet daha çalışır, alternatörü döndürür, alternatör de motoru döndürür. Ama bir müddet sonra motor devri yavaşlar ve durur. İki kere iki dört eder sn. emrah_5353.
Bu şekilde hiç yoktan eletrik üretemezsiniz. Kasnak boylarıyla da oynayarak motor devrini ayarlamak çözüm değildir. Sonuç değişmez. Motor milinden alacağın güç sedece devir sayısıyla alakalı değildir. İşin içine moment de girer.
Bişeylerle uğraşmak güzeldir: "Boş durmayalım boşa çalışalım..."
 
sn. emrah_5353 ya söylediklerimizi anlamıyor yada anlamak istemiyorsunuz, anlamıyorsanız çözüm kolay bahsettiğimiz işin anahtarı lise temel fizik dersleridir, zaten söylediklerinizden bu konudaki eksiklikleriniz belli oluyor, tam manasıyla anlamanız bilmeniz gereken konular iş,güç,enerji- moment,momonet korunumu, momentum dur bu konuları öğrenirseniz ve geriye dönüp yazdıklaınıza bakarsanız mantık hatalarınızı anlayabilirsiniz. Ben size yapımı daha basit birşey söyleyeyim yapmayı başarırsanız fizikte tarih yazarsınız, bir tahterevan sürekli bir sağa bir sola yatsın hiç durmasın, örnek istiyorsanız oda var pendulum diye geçer netten bakın ilginizi çekeceğine eminim, en iyi bilineni newton pendulumudur.
 
yorumlarınız için teşekkürler..fakat mantık olarak bana çalışır gibi geldi..kayıplar sistemn çalışmasını çok fazla etkiler mi??örneğin motor 1500 devir değilde 1400 deviir dönsün.kasnak yarı çaplarını farklı koyarak motorun 1400 dönmesiyle alternatörde daha fazla dönme etkisi yapabiliriz..2 katı 5 katı 10 katı..yani yarıçap oranları ile bunu yapmak basit...benim takıldığım konu topraklama ve alternatörden çıkan enerjiiyi motora bağlamak..motora bağladıgımızda şebeke elktriğini keseceğiz tabii..bunu çalıştırmak istiyorum...

Kasnak çaplarıyla uygun oranda oynayarak faydalı gücü arttırıp,kayıp gücü minimize ederek,sosuza kadar kendi ürettiği enerjiyle dönüp,dönmesi hiç yavaşlamayan bir nevi devri-daim makinesi yapılmasını düşünüyorsunuz anlatımlarınıza göre.Deneme-yanılma yapmadan da tatmin olmayacağınız açık görünüyor,hevesiniz ve heyecanınız yüzünden sizi ayrıca tebrik ederim.

Biz yokuşta(Rampaya) otomobilimizle çıkarken ne yaparız bilirsiniz;vitesi(Devrini) düşürürüz,gücü(Torku)arttırırız ki motor faydalı gücünü düz yoldakinden daha fazla arttırıp,arabanın zorlanmadan yokuşu çıkması sağlarnsın.Dikkat edin,deviri 4000-5000 de yapsak,düz yolda giderken motorun verdiği güçle,rampada vites küçülttükten sonraki faydalı motor gücü hiç değişmemiştir ki aslında.Değişen yalnızca tork(Kuvvet*kuvvet kolu=Döndürme gücü)olmuştur,arabanın yokuşu rahatça tırmanması içindir o da.

Gelelim sizin jeneratör-motor grubuyla oluşturulan sonsuz enerjiyle çalışacak mükemmel sisteminize.Burada kasnak çapında düzenlemeler yapmanız ayni otomobildeki vites olayına benzer,varolan toplam gücü bu değişimlerle arttırıp,kayıpların üzerine çıkacak ve sonsuz bir döngüyle devamlı şalışacak bir sistem yapamazsınız.Sistem ilk başta sn.genç arkadaş'ın çok güzel açıkladığı üzere,fişten çekilip enerji bağlantırsı sıfırlandığında,başta en yüksek hızıyla dönerek,ama sonrasında giderek yavaşlayarak,en sonunda da durgun,yani enerjisi kendi iç döngüsünde tamamlanarak,sn.karaapak'ın da belirttiği gibi bir sarkaç,bir tahtaveralli örneğindeki gibi giderek sönümlenir ve tamamen yok olur.Yani nir nevi iç osilasyonlarla enerjisi sıfıra gelinceye değin bu salınımlar oluşup devam eder,sonunda biter ve 0 olur.

Bir kondansatör ve self(Bobin) karşılıklı paralel bağlı rezonansta da ayni davranışı gösterirler.Bu paralel devreye bir kere elektrik verip beklerseniz,karşılıklı osilasyonlarla yine giderek genlik boyutları küçülen bir sönümlenme olur ve sonunda osilatör durur.Devam etmesi için bir transistör tarafından,tam bu enerjinin biteceği sırada,geri besleme yoluyla elektrik tetiklenerek verilmelidir ki osilatör devamlı çalışarak bir işe yarasın.(Örneğin radyo,tv,vb. cihazlarda)

Elektronik salınımla sönümlenmeden, mekanik salınımla sönümlenmeye geçelim isterseniz.Bir salıncağı bir kere ittiğinizde,bir daha itmezseniz,yine giderek sönümlenen bir osilasyon yapar ve durur.Sallanmanın devam etmesi için,ayni transistörle tetiklemedeki gibi,düzenli olarak bu itkiyi sağlamanız,vermeniz gerekir k,salıncak devamlı enerji alarak sallansın.Sizin sisteminiz de aynidir.Enerjisi tam biteceği anda tetiklenerek,kayıpları karşılayacak kadar bir elektrik enerjisi ilavesi düzenli yapılmalıdır ki,sizin beklediğiniz,durmadan çalışan bir sistem ortaya çıkabilsin.

Peki bu benzer osilasyonların kesilme nedeni ne olabilir?Tabiki mevcut iç kayıplar(Kabolardaki direnç yüzünden ısınma yoluyla kayıplar,rüzgar,bakır,demir,histerezis,fuko kayıpları,vb.) bu salınımları tamamıyla sıfıra doğru yaklaşan bir limitle bitirir,sönümlendirir.

Sözü edilen,örneklerin hepsinde de bu durum aynidir,bu kayıplar sistemin sonsuza kadar çalışmasını baltalar,frenler,enerjisini için için harcatır ve sonunda bitirir.Anlamanız için sıradışı örnekler verdim.Aslında bunların çoğu da günlük hayattaki güncel uygulamalardır.Teorisine bakarsanız da kanunlarla(Termodinamiik,enerji kanunlarıyla) da bu mümkün değildir,çelişkilidir.Yani sözü edilen tüm örneklerdeki sistemler,bu kanunlarla "yapılamaz" hükmüyle koruma altındadır.(Enerjinin Korunumu Kanunu,enerjinin yoktan var edilemeyeceğini,vardan yok edilelemeyeceğini bize ayrıca açıklamaktadır.Yüzde yüz verimle çalışan bir sistem=devri daim makinesi inşa edilemez.)

Ama sonucu kendi gözlerinizle bizzat yaşayarak görmek öğrenmenin de en iyi yolu,yöntemidir hiç kuşkusuz.Sizi bundan mahrum etmek pek doğru da değildir.Ama yapıp uygulamadan önce de doğruları,gerçekleri açıkça da görebilmenizi istedik,hepsi budur.Kolay gelsin.
 
Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
128,301
Mesajlar
916,549
Kullanıcılar
450,137
Son üye
hasanyalcin

Yeni konular

Geri
Üst