Bu projedeki kolon hattında bulunan sigorta gereksiz mi?

culdesac

Üye
Katılım
10 Mar 2020
Mesajlar
4
Puanları
1
Arkadaşlar bir proje inceliyorum. Bütün kolon hatlarında neredeyse aynı işlem yapılmış. UDP olarak gösterilen ups panosundan gördüğünüz gibi 3x40 tmş çıkıyor. UDP'yi ADP olarak da düşünebilirsiniz.

11.png


Sonra ZK-UT isimli panoya girmeden aşağıda göreceğiniz 3x32 bir k otomat konulmuş. Bana bu sigorta gereksiz gibi geliyor. Nedenini son fotoğrafta göstereceğim.

22.png


ZK-UT isimli tali panonun iç detayına geldiğimiz zaman ise hat başında 3x25 bir sigortayla giriş yapıldığını görüyoruz. Projedeki her tali panoda aynı şekilde sigorta yerleşimleri yapılmış. Bana bu sistemde her kolon hattında 1 sigorta fazlalığı varmış gibi geliyor. Sizce de öyle mi? Yoksa bu işin bir mantığı var mı?

33.png
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
ZK-UT panel girişinde 2 adet kacak akım yazıyor acaba sigortalardan biri Şebeke diğeri ups olabilir mi ?
 
ZK-UT panel girişinde 2 adet kacak akım yazıyor acaba sigortalardan biri şebeke diğeri ups olabilir mi ?

Onlar iç detayda gözüken 2 adet 30 mA lik kaçaklar. Aynı kaçakları kolon şemasına da eklemiş anladığım kadarıyla. Ama sigorta değerleri farklı. Sadece ups panosunda değil tüm panolarda benzer durum söz konusu.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,198
Mesajlar
915,767
Kullanıcılar
449,979
Son üye
schule48

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst