Bu projedeki kolon hattında bulunan sigorta gereksiz mi?

culdesac

Üye
Katılım
10 Mar 2020
Mesajlar
4
Puanları
1
Arkadaşlar bir proje inceliyorum. Bütün kolon hatlarında neredeyse aynı işlem yapılmış. UDP olarak gösterilen ups panosundan gördüğünüz gibi 3x40 tmş çıkıyor. UDP'yi ADP olarak da düşünebilirsiniz.

11.png


Sonra ZK-UT isimli panoya girmeden aşağıda göreceğiniz 3x32 bir k otomat konulmuş. Bana bu sigorta gereksiz gibi geliyor. Nedenini son fotoğrafta göstereceğim.

22.png


ZK-UT isimli tali panonun iç detayına geldiğimiz zaman ise hat başında 3x25 bir sigortayla giriş yapıldığını görüyoruz. Projedeki her tali panoda aynı şekilde sigorta yerleşimleri yapılmış. Bana bu sistemde her kolon hattında 1 sigorta fazlalığı varmış gibi geliyor. Sizce de öyle mi? Yoksa bu işin bir mantığı var mı?

33.png
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
ZK-UT panel girişinde 2 adet kacak akım yazıyor acaba sigortalardan biri Şebeke diğeri ups olabilir mi ?
 
ZK-UT panel girişinde 2 adet kacak akım yazıyor acaba sigortalardan biri şebeke diğeri ups olabilir mi ?

Onlar iç detayda gözüken 2 adet 30 mA lik kaçaklar. Aynı kaçakları kolon şemasına da eklemiş anladığım kadarıyla. Ama sigorta değerleri farklı. Sadece ups panosunda değil tüm panolarda benzer durum söz konusu.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,197
Mesajlar
915,759
Kullanıcılar
449,976
Son üye
ARALSAN

Yeni konular

Geri
Üst