Bu parçaların adını ve ne işe yaradığını bilen var mı ?

Katılım
9 Ağu 2020
Mesajlar
312
Puanları
6
4 parça birbirne bağlı 380V ile çalışan malzemeler var isimleri okuyamadım. Alttaki gri olan tristör gibi geliyor ama tam emin değilim. Bu bir indüksiyon devresi. Yardımlarınızı bekliyorum.
 

Ekli dosyalar

  • 2.jpg
    2.jpg
    99.8 KB · Görüntüleme: 95
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
evet 3 faz köprüden sonra bir adet tristör var yan tarafında numarası yazar sökmeniz gerekli
 
Evet, 75A igbt imiş. 3Faz köprü doğrultmadan sonra igbt ye giriyor ordan 0,4uF 2000V 2 adetlik kondansatöre ve ordan da iş bobinine . Sadece KKJB10U yazan şeyin ne olduğunu bulamadım. Tahminim oda şok bobini yönünde. 10uH lik. Sorum birde bu igbt yi nasıl kontrol edebilirim. Kendim bir devre daha yapmak istesem ? ZVS ile bu yöntem yapılabilir mi ?
 
Kkjb10u bir kondansator muhtemelen 10 mF ama yüksek voltaj muhtemelen 1000 volt.

Sürme konusunda çok bilgim yok ama rezonans tutmaz ise mosfetler hızlı şekilde yanıyor.

Iyi araştırmak lazım.
 
Zvs ile sonsunz döngüye bağlamak istiyorum. İnternette bir çok Zvs devreleri var fakat hepsi Düşük voltaj şeklinde. Benim için Şebeke gerilimini doğrultup onunla sürmem gerekli.
 
Bir ara forumda bir arkadaşımız yapmisti. Hemde güçlü bir induksiyon bakayim bulabilir miyim.
 
Forum da pek göremedim istediğim belki sizin dediğiniz gözden kaçmış olabilir. Ben bir kaç ZVS devresi buldum N kanal mosfetlerle yapılmış. Acaba IGBT yi bu devrelerde mi kullansam ? bilemedim. Birde bu devre ilk başta metallerde güzel amperler 21A gibi çekiyordu şimdi amper çektiremiyorum. Normalde 380V 10KW bir indüksiyon olmasına rağmen 14A akım çekiyor maksimum.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,947
Mesajlar
913,818
Kullanıcılar
449,593
Son üye
purplelake

Yeni konular

Geri
Üst