Bu ürünün ne olduğunu bilen varmı?

Ertek68

Profesyonel Üye
Katılım
16 Ağu 2007
Mesajlar
1,731
Puanları
281
Yaş
52
Arkadaşlar resimde görülen ürünün ne olduğunu bilen varmı...?
Ürünü bir petrol istasyonunun (Petrol Ofisi) LPG panosuna aittir. Çalışanların söylediğine göre şirket yetkilileri geldiklerinde üstteki resimde görülen ön yüze yerleştirdikleri bir anahtar ile anahtarlama işlemi gerçekleştiriliyor ve sistemde ilgili işlev aktif hale geliyor. Sanki bir nevi manyetik anahtar ama emin değilim.
Bu elemanın arkasında (alttaki resim) tek kılıf içinde iki bablo var ve elektronik bir karta bağlı kart ta PLC ye bağlı sanki bu iki kabloyu elemana girmeden by-pas yapsak çalışacak gibi ama elektronik karta bağlı olduğu için karta zarar verebilirim endişesiyle yapmaya çekindim. Kablo işaretlemesi yapmışlar kablonun birinde "+" diğerinde "-" işaret koymuşlar. Bilgisi olan varsa paylaşırsa sevininrim.


Yönetici Notu: Paylaşılan fotoğraf, fotoğraf paylaşım sitesinden silindiği için kaldırılmıştır.
 
belki tuhaf oalcak ama bunu görünce aklıma geldi : askerdeyken nöbetçi amirin her gece gitmesi gereken yerler vardı ve elindeki kalem gibi cihazı fotoda gözüken akbil yuvası şeklindeki yuvaya dokunduruyordu. sabah ise bu kalem şeklindeki cihaz pc ye bağlanıp hangi saatlerde kontrol edilmesi gerekn yerlere gidildiği tespit ediliyordu.
 
Bu cihaz IETT'nin akbiline benziyor. Karşısındaki anahtarda bazı datalar yüklü. Onunla bazı parametreleri yüklüyor veya sistemi çalıştırıyor. Kart ile olan haberleşme ise arkadaki kablo aracılığı ile sağlanıyor. O nedenle cihazı by-pass etmeyiniz diye tavsiye ederim.
 
resimdeki görüntü iButton okuyucu terminalidir. iButton içindeki bilgileri okumak için kullanılan adaptördür. Uygulamalar için linki inceleyebilirsiniz.
1-Wire devices - Application Notes by Category
Sn. ht2lgl alakanız için teşekkürler ancak; malesef yabancı dil yok...
Eğer ürün hakkında biraz bilgi verebilirseniz sevinirim.
Sorun şu ki; petrol istasyonu şirket değiştirmiş, eski şirketi ile bir bağı kalmamış, ellerinde iButon yok eski şirket vermemiş başınızın çaresine bakın demişler. Şimdi iButon olmadan ilgili fonksiyon aktif hale getirilebilirmi. Neticede bu iButon küçük ve elle tasarlanmış elektronik bir karta bağlı, kartı çok iyi incelemedim ama az olan elektronik bilgimden anladığım kadarıyla kartta bir Optik kuplaj var. Yani sanki bir yerlerden by-pas yaparak bu sorun aşılabilir gibime geliyor. (Emin değilim). Saygılar.....
 
Son düzenleme:
sn Ertek68,
iButon ( belediye otobüslerinde kullanılan akbiller iButon dur) içlerinde her birinde diger iButonlardan farklı bir kimlik no su ve şifre ile korunabilen hafıza alanı olan çiplerdir.
Herbir iButon da farklı kimlik nosu bulunması nedeniyle güvenlik ve kontrollü geçişlerde sıkça kullanılmaktadır, bilindiği gibi belediyeler iButon içine kontur bilgisi yükleyerek elektronik bilet olarak kullanmaktadırlar.
iButonlar daki bilgiler seri iletişim protokolleri ile okuyup yazmak veya bir otomasyon sisteminde kontrollü olarak proses yapmak mümkün.
maxim in sitesindeki uygulamaları ve bilgi notlarını google translate ile de inceleyebilirsiniz....
 
Teşekkürler Sn. ht2lgl
 
akbil yuvası değil mi o :)
 

Forum istatistikleri

Konular
128,182
Mesajlar
915,680
Kullanıcılar
449,951
Son üye
N4POLYOON

Yeni konular

Geri
Üst