Bu şekilde pil şarj edilir mi ?

Mr.Hades

Üye
Katılım
11 May 2019
Mesajlar
9
Puanları
1
Yaş
27
Bende RC araba aküsü var 4 tane pil ile yapılmış 700Mah ve bunun şarj aleti var bendede fazladan piller var hepsini kablo bağlantısı yaparsam 11 adet pil birlikte oluyor ben bu RC aracın şarj cihazını kullanarak hepsini bir doldursam normal akü gibi bir sıkıntı olur mu ?Şimdiden teşekkürler...
 
Sarj aletinizin modelini bilmiyorum ama standart model sarj cihazlari 6 pile kadar sarj ettigini biliyorum ama 11 tanesini sarj edenini gormedim. 11 pil seri kullanilacaksa 2 ayri paket yapilip sarj edilebilir.
 
araç pilleri nasıl bağlanmış
sen elindekileri nasıl bağlıycan
 
PİLİN ! şarjedileni varmı ?
 
hocam 700 mAh yazmış arkadaş, yani şarjlı AAA boy pil olabilir
 
Piller aynı böyle
k9qlnm.jpg


Şarj cihazı da 4.8 v 320Ma output yazıyor... Bu arada teşşekürler kaç tane doldurabilirim şarj makinesinde sorun olmadan ?
 
orjinalı 4 tane seri pil, şarj aleti de onlar için ayarlanmış daha fazla kabul etmez.

senin elindeki piller ŞARJ edilen piller ise, 4 tane seri yaparsın onun gibi kablosunuda bulman lazım tabi, doldurur kenarda bekletirsin, arabaya oynayıp içindeki piller bitince çıkartır senin yaptıgın dolu 4 seri pili takarsın arabaya..

yapabilcen mi kablo işlerini, lehim işlerini,
 
Şarj cihazınızı görebilir miyiz? Mümkünse marka model bilgisi yada ürün linki gibi.
 
54160

Buyrun birde bu olayı neye göre hesapliyorsunuz öğrenirsem iyi olur.
 
Bu adaptörle bu pil paketinden 2 tanesini paralel bağlayıp şarj edebilirsiniz. Daha fazlasını deneyip ölçerek şarj etmekte fayda var.

Ama normal şartlarda pilleri tek tek şarj etmek pil ömrü için en iyisidir. Nedeni bu adaptör tamamen amatör bir şarj aleti. İçerisinde ne pil voltajı nede pil şarj akımını kontrol eden bir devre yok malesef. Bu nedenlerden dolayı pillerin uzun süre şarjda kalması pil ömrünü tüketir.

Şunuda söyleyeyim resimdeki sarı piller nikel cadmium pillerdir. Sağlıkla şarj akımları 100 ma ile şarj olmalıdır. pil paketiniz 700 ma kapasitesinde ise en az 8 saatte şarj olmalıdır. Adaptörünüzün üzerindeki değer 320 ma görünüyor. Bu değer hızlı şarj akımıdır. Her nekadar tavsiye olmasada belki gerçekte o kadar akımda vermiyor olabilir.

Tamamen amatörce düşünülmüş 5 yada 10 şarj döngüsünde gitsin yeter gibi bir mantıkla imal edilmiş bir düzenek.

Kolay gelsin.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,952
Mesajlar
913,880
Kullanıcılar
449,599
Son üye
Gksn

Yeni konular

Geri
Üst