BT30 spindle projesi

Spindel yaylari kalip yaylarinda biraz farklidir...boyutlarina gore kat ve kat itme gucine uzin sure ayni ozellikte calisma imkani vardir...
 
Spindle yayı ile ilgili fotoğraf varsa eklermisiniz, bizlerde öğrenmiş olalım.
Teşekkürler
 
Devrim abi yaygın olarak şu şekilde bir uygulama var adı "disc spring washer". Yeteri kadar deneme yanılma ile karar verip uygulama kolaylığı var. Ben de kullanacağım. 6-7 bar basınca dayanacak kadarını deneyip bulacağım.

xara-disc-springs.gif



Diğer taraftan yay biçiminde olanlar da var fakat baskı kuvvetleri belli olduğu için ekleme çıkarma yapamıyorsun. O neyse öyle kalıyor ve ona uygun bir piston silindir bulmak gerekiyor. Daha doğrusu silindire gerekli gücü verecek hava basıncı veya o gücü sağlayacak bir elektrik motoru. Benim durumumda ise, hali hazırda elimde 8 bar güç olduğundan ona göre yay seçeceğim. Üstteki yöntem ile yani.
 
Gösterdiğin yay yaprak yay. Kuvvetler yüksektir denildiği gibi. Yalnız o yaylarda strok sıkıntı yaratabilir sana. Dizaynı ona göre yaparsın. Ekleme çıkartma konusunu anlamadım, niye öyle birşeye ihtiyaç duyacaksın. Bir kuvvet bul veya belirle ve ona göre dizayn yap. Pnömatik pistonu bir mekanizma ile kullanabilirsin tabiki. Basınç ile değilde kuvvetler ile araştırmanı yaparsan yanılmazsın. Piston çapı büyüdükçe kuvvet artar, basınç hep aynıdır. Fırsat bulursam mevcut tezgahın sacını açtırıp fotoğraf göndermeye çalışırım sana.
Kolay gelsin
 
Alternatif olarak gösterdiğin zaten kalıp yayı. Yapacağın sistem yüksek devirde döneceği için güvenli birşey dizayn etmeye çalış, en önemlisi bu.
Kolay gelsin
 
Yay mevzuunda devrimka'ya katılıyorum. Farklı ebatlarda/güçte bulmak mümkün, birde 8 bar'ı nerde oluşturdun/depoladın. senin kompresör 50 Lt. değilmi garajı-evi uçuracaksın, dikkat et o meretlerde 6-6.5^den yukarı depolama yapma..
 
25 litre benim kompresör. Haklısın dolu bırakmıyorum.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,190
Mesajlar
915,722
Kullanıcılar
449,959
Son üye
çor-man

Yeni konular

Geri
Üst