bosch wfo 2062 çamaşır makinesi 8.8.8 arızası

serdargwen

Üye
Katılım
7 Kas 2010
Mesajlar
12
Puanları
1
arkadaşlar bosch wfo 2062 model çamaşır makinem çalışmaya başladıktan bir süre sonra kalan süreyi gösteren ekranında 8.8.8 yanıp sönüyor ve makina duruyor. bugün zaman ayırıp bununla uğraşacağım. neler yapmam hangi kısımlarda arızayı aramam konusunda yardımcı olurmusunuz? azda olsa elektrik elektronik becerim var.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Mesajımı düzeltmem gerekiyor. Makinemin kodu wfo 2062. Motor kömürleri kontrol edildi iyi durumda. Rezistans kontrol edildi çalışıyor. Isı sensörü sağlam. Kartı şimdi söktüm gözle görülür bir yanık vs gözükmüyor. Varmı yardımcı olabilecek.
 
Arkadaşlar çok ilginç bir durumla karşı karşıyayım. kartı söküp temizledim. Lehimleri tekrar lehim yaptım. Kablo soketleri sıkılaştırdım. Kartı koruma plastikleri vs. Takmadan çalıştırıyorum sıkıntı yok. İki üç deneme sonuna kadar program ilerliyor. Kartın arka koruma plastiklerini bağlayınca ve kartı yerine takınca aynı arıza başgösteriyor.
 
Arkadaşlar son durum şu. Kömürleri değiştirdim düzelmedi. En son yaptığım şekilde çalışıyor. Kartı ön panele takmadan yerine oturtuyorum. Bu şekilde çalışıyor. Isınma ile alakalı olabilir mi. Kartın butonları olan ön paneli taksam aynı arızayı yapacak. Sizce neden olabilir. Ön panel neye sebep oluyordur tamamen plastik
 
kardeş kart ile saat ekranı arasında bağlantıyı sağlayan ince yeşil kabloyu değiştirin düzelir inşallah..
ya da o kabloyu takma öyle saatsiz çalıştırıp dene..lambalardan anlarsınız programın bitip bitmediğini..
 
kardeş kart ile saat ekranı arasında bağlantıyı sağlayan ince yeşil kabloyu değiştirin düzelir inşallah..
ya da o kabloyu takma öyle saatsiz çalıştırıp dene..lambalardan anlarsınız programın bitip bitmediğini..


Ön paneli çıkardığımda arıza yapmıyor derken saat kısmı kablosuda takılı oluyor. Sadece makinenin üzerine uzatıyorum paneli. Kartı yerinde bırakıyorum tıkır tıkır çalışıyor. Çok ilginç bir olay. Kartı plastik paneline yerleştiriyorum arıza başlıyor.
 
LDYpQa.jpg



Evet arkadaşlar bu resimdeki büyük entegrenin ısındığını fark ettim. Makine çalışırken bu noktaya dön Makinesi ile ısı verdim ve aynı arıza hemen oluştu. Ve bu olayı sürekli test ettim. Şimdilik bulgular bu şekilde. Merak ettiğim bu entegre ne işe yarar. Sadece onu değiştirsem sorun çözülür mü.

Site yöneticisi arkadaşlar ilerleme kaydettim sanırım. Sonuca çok yakınlaştım. Tam elektronik bilgisi olan en son paylaştığım kart üzerindeki sorunu konuşabileceğim bir üye varmıdır.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
tny 264 voltaj regulatorüdür 5-6 liralık bir malzemedir şüpheleniyorsanız degiştirin

https://www.direnc.net/tny264--04a-switching-regulator-140khz-switching-freq-max

Evet arkadaşlar bu entegreyi değiştirince sorunum çözüldü. 5 tl ye entegrayi aldım. 7 tl kömürlere vermiştim. 20 tl kontak sprayi. Tabi arızayı bulmak için yüksek ısıda onca çalıştırma ile elk. Faturası da kabarmıştır. Neyse makine sıkıntısız çalışıyor. Yardımı esirgemeyen tüm arkadaşlara teşekkürler
 

Forum istatistikleri

Konular
128,184
Mesajlar
915,687
Kullanıcılar
449,955
Son üye
seggzsy

Yeni konular

Geri
Üst