Bosch Buzdolabı Alt Kısım Soğutma Problemi

Merhabalar


Bosch kdn49v00ne buzdolabında su damlatma problemi yaşıyorum.

Su alt kısımda (buzlugun hemen altında ) küçük ızgaralı bir bölümden geliyor.

Komşuya klima için gelen servise danıştığımızda dolabı kapatıp 3 gün bekleme önerdi yaptık fakat çözüm olmadı.

Farklı bir önerisi olan varmı ?
konu günceldir.
 
Merhaba,

Benimde aynı sorunum var ve çözüm bulamadım.

10 senedir Bosch kdn49a03 model buzdolabı kullanıyoruz. 3 senedir her sene alt kısım soğutmadığı zamanlar 2 gün kapaklar açık fişten çekik bütün buzları eritiyoruz. Her sene bu işlemi yapmak yerine arızayı nasıl tespit ederim usta arkadaşlar ilgilenin lütfen.

Yaptığım işlem sensör ve termiği değiştim. Resistansı denedim çalışıyor. Bunda timer yok sanırım karttan yapıyor. Motor üstü kaba baktığımda su da var demekki zamanı gelince defrost yapıyor kart.

Başka aklıma bir sebep gelmedi her sene yazın bloklanma yapmasında.
 
Sorunu hallettiniz mi? Aynı sıkıntı siemens buzdolabımda oldu. Bir sürü servise danıştım bazıları rezistans değişek dedi, kart arıza dedi, lastik gevşemiş dedi. En sonunda güvendiğim bir tamirci çağırdım. Dolabın arkasındaki kapağı çıkardı suyun aktığı yuvarlak plastik kutuyu çıkarıp temizledi. Uzun ince plastik bir çubukla suyun geldiği kanalı ve hava deliğini dürttü bir sürü toz vardı orada. Suyun akışının yapıldığı delikler tozdan veya bir maddeden tıkanıyormuş. Çok basit YouTube da videolar var. Kendiniz de yapabilirsiniz temizliği. Arkasını açınca orada pervane vs hepsini temizleyin. Kanal temizliği ile olmazsa diğer yolları denersiniz.
 
Sorunu hallettim hocam bu sayfada anlattım neler yaptığımı;

https://www.kontrolkalemi.com/forum/konu/no-frost-buzdolabı-arızası.11319/post-875370

Bendeki sorun strafordan kaynaklıymış. Kanalın tıkanmadığını ilk gün anlamıştım. Buzdolabı fişini çekince arkadaki kaba güzel bir şekilde doluyor eriyen buzun suları. Ama dediğiniz gibi yılda bir kere çekip arkasını güzelce temilemek lazım. Hatta daha ileri gidip 2 gün fişten çekip evap kısmını da havalandırmak straforu kurutmak mantıklı bence. Tabi bunlara zaman lazım sonuçta evde yedek bir dolap olmadığından her vakit fiş çekilmiyor.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,163
Mesajlar
915,592
Kullanıcılar
449,927
Son üye
yusuf2023

Yeni konular

Geri
Üst