Samsung buzdolabı buz yapma problemi

seyyahhh

Üye
Katılım
7 Haz 2010
Mesajlar
20
Puanları
1
RL62 Buzdolabı var. Buzdolabının üst bölmesinde (dondurucu bölüm değil) soğutma kanalında buzlanma arızası var. Servis çağırdım, ilk seferde def sensör arızalı diye onu değiştirdiler, ancak birkaç gün sonra kontrol ettiğimde yine orta hava üfleme kanalında buzlanma olduğunu gördüm. Servisi tekrar çağırdım; resistansı ölçtüler, sensörü ölçtüler bir sorun olmadığını söylediler, sadece ön panelde kenarlardan hava alırsa hava üfleme kanalında buzlanma olabileceği için alt kenara çift taraflı bant ile izolasyon yaptılar ve sensörü de evaparatöre takılı aparatından çıkarıp direkt evaparatör giriş ucuna bantla tutturdular. Bu şekilde arızanın düzelebileceğini söylediler. Bir kaç gün sonra tekrar kontrol edeceğim ama bana başka bir problem var gibi geliyor.

Kart üzerindeki röle arızası ya da kontrol eden devredeki bir arıza bu sorunu yapıyor olabilir diye düşünüyorum. Cihazda mekanik timer yok o sebeple ısıtıcı kumandasını sadece elektronik kart üzerinden yapıyor.

Uzman arkadaşların görüşlerini bekliyorum.

Saygılar.
 
Selamlar.Orda Koruyucu ve Bimetal yoklamaniz lazim
 
Koruyucu dediğiniz parça termik mi? Bimetal sağlam, ısıtıcı direnci de normal. Yapılan uygulama sonrasında iki gün geçti ve buzlanma yapmadı bu düzelmiş demek olabilir mi? Geçen sefer bir kaç gün sonrasında buzlanmaya başlamıştı.
 
Dün gece elektrik kesilmiş, ne kadar sürdüğünü bilmiyorum ama gündüz kontrol ettiğimde orta kanalda biraz buzlanma başlangıcı gördüm. Fişini çekip üst kapağı iki saat kadar açık bıraktım, kanal temiz ve kuru göründüğünden emin olduktan sonra tekrar çalıştırdım. Yarın buzlanma durumunu tekrar kontrol edeceğim ama bu elektrik kesintisi nedeni ile buzlanma yapması normal midir? Her elektrik kesildiğinde böyle mi yapmam gerekecek?

Resistansların eritme prosesini selfdiagnose ile ekrandan bir iki sefer denk geldim kontrol ettim, eritme normal görünüyor. Fanlar normal çalışıyor. Sorun nerede? Samsung buzdolapları elektrik kesintilerine hassas mıdır? Bir çözüm var mı?
 
Buz eritme de elektrik kesintisi olarsa buzu eritmediyi ucun buzlama yapa bilir.
 
Bugün de kontrol ettiğimde buzlanma vardı. Bu sefer de manuel defrost işlemi var menüsünden yapılıyor. Servis modundan. Yarım saat kadar defrost uyguladım, kanaldaki buzlanmayı fön makinesi ile soğuk hava üfleyerek iyice eritip sonrasında normal işleme aldım. Yaklaşık 6 saat geçti biraz önce kontrol ettiğimde buzlanma yoktu. Düşünceniz nedir acaba?
 
arabölmedekı buzlanma her dolap ıcın aynıdır. tahlıyenın tıkalı olması yada ısıtıcının devreye girdıgı zaman düşük gücde devreye gırmesınden kaynaklı olur. 220 voltda 50 watt arabolme ısıtıcısı vardır. 170 volda dusdugu zaman 30 watt olur. defros sensörü evap yuzey teması onemlı zaten o malzemede degısmış. kart defrostu kısa tutuyordur. oda kart sensör oluyor yıne .termal arızalı olsa evap oldugu gıbı buz olur. kapı contalırda kapatıyorsa sorun olmaması lazım.
 
Bu uygulama yapılmadan önceki resmi. İkinci resimdeki sensör aynı yere bantla tutturuldu. Birinci resimdeki kapak aynen kullanıldı.
Üçüncü resimdeki evaparatörde etrafını çevreleyen şekilde bir resistans mevcut. Alt kısmında su tahliye yerinde ısıtıcıya takılmış ve kanalın içine doğru uzanan bir parça daha var bu şekilde kanalın buzlanması engellenmek istenmiş harici bir kanal ısıtıcısı yok malesef.

7 derece olarak (en yüksek ayarda) buzdolabı kısmını kullanıyorum. Açıkçası 4 derece olarak ayarlamaktan korkuyorum. Tekrar buzlanma artacak diye. Bu sefer de buzdan dolayı iç bölmeyi çatlatıp masradı artacak.
Voltaj ile ilgili yorum yapan ustam elektrik voltajı 219 altına hiç inmiyor gece saatlerinde de gündüz de kontrol ettiğimde genelde nominal değerlerde geziyor. Zaten sokakta trafo çok yakın bir yerde ve voltaj oldukça düzenli geliyor.
 
Abim modelini tam olaraq bildire bilirmisin
 

Forum istatistikleri

Konular
127,960
Mesajlar
913,920
Kullanıcılar
449,607
Son üye
sinan343834

Yeni konular

Geri
Üst