Bosch çamaşır makinesi sürekli su alıyor

Arkadaslar merhaba bendede benzer sikinti var makina az su aliyor prosestati degistirdim biraz daha fazla aldi ama yeteri kadar degil. Hangi vidalar su ayar vidasi prosestat resimdejinin ayni
 
Merhaba,

Makinem Bosch V468 yıllardır sorunsuz çalışıyor. Dün yıkama sonrası kapağı hemen bırakması için elimle program ayarını bir tık oynattım. Fazla oynatmışım çünkü başa dönüp tekrar su almaya başladı. Yıkanmış çamaşırları bir daha yıkamasın diye su boşaltma moduna çevirdim ama su boşaltırken bir yandan da almaya devam etti. Ben de suyu kestim, su boşalttı, sonra sıkma programına alıp çamaşırları sıktım ve çamaşırları çıkardım.

Programdan ötürü kafası karışmıştır diyerek bugün tekrar çamaşır attım, normal programa ayarladım ve suyu açtım. Normalde olduğu gibi programın başında suyu almaya başlar, sonra duracağı yerde durur diye düşünmüştüm. Ama durmadı. Makine yıkamaya geçti ama tamburun içi su dolmaya devam etti. Yine dünkü gibi suyu kesip, su boşaltmaya alıp, makineyi kapattım.

Özetle makine normal yıkama programları esnasında, hatta sadece su boşaltma veya sıkma modlarına aldığımda bile su almaya devam ediyor. Musluğunu açtığım anda su alıyor anlayacağınız. Düğmesinden kapattığımda bile...

Sorun ne olabilir? Ne yapmalıyım?
 
Merhaba arkadaşlar Bosch marka çamaşır makinesi sürekli su alıyor sensörlü ikili ventili değiştirdim olmadı prosestatı değiştirdim olmadı kartın üzerindeki su almayla alakalı kısımları değiştirdim olmadı tamburu su ile doldurdum prosestata giren hortumu üfledim havayı kaçırmadan taktım olmadı prosestatın üzerindeki ayar vidasını çevirdim olmadı resmen psikolojik bunalıma girdim varmı bir bilgisi olan lütfen yardımcı olsun :(
 
Konuyu hortlatayim dedim bende herkese merhabalar bu protestat denilen parçanın sağlamlığını nasıl kontrol edebilirim makinam normal çamaşır yıkıyor sıkıyor ama program bitene kadar su almaya devam ediyor
15539698642884178404769905561970.jpg

15539699720302066169648059635546.jpg
 
hocam senin bu makine ile sorununda ; fotoğrafını ektiğin parça, prosestat; yani su doldu okey diyip anakartın su alma ventiline su almayı kes komutu vermesi ve programın ilerlemesini sağlayan parça; bunda bir sorun olduğunu düşünmüyorum; program ilerliyor neticede.
Yüksek olasılıkla ventil kapatmıyor ventil değişecek
ya da Anakarttan ventile halen besleme gidiyor açıyor felan..
prosestata bağlı arkasındaki 3 sarı kablodan ikisi her zaman birbirine kısa devre yapar;
su yeterli değilken ya da alttan gelen hava borusu çıkıkken, birbirine kısa devre yapan 2 kablo; su dolup alttan gelen borudaki hava sıkıştığı zaman bu iki kablodan biri, önceki kısa devre olan kabloya değil de üçüncü sarı kabloya kısa devre olur.
iki durumda da faal olan kablo ortak;
ilk temasta olduğu terminal C;
diğer terminal de NC olarak isimlendirilir. Su dolunca NC > C olur C de NC olur bilmem anlatabildim mi. çok basit bir anahtar yani.
 
WFO 2062 makinede aynı sorunla karşılaştım. Tüm denemelerden sonra prosestatı değiştirdim. Sorun düzeldi. Ucuz bir parça.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,125
Mesajlar
915,229
Kullanıcılar
449,837
Son üye
betül hüsrevoğlu

Yeni konular

Geri
Üst