Boru Bükme makinası için kontrol sistemi önerileriniz var mı?

Katılım
25 Kas 2009
Mesajlar
6
Puanları
1
Yaş
36
Boru bükme bir ac motor ile yapılacak ve bükme açısına göre lineer hareketle boru beslenecek. Lineer hareket muhtemelen servo motor ve power screw ile yapılacak. Ac motor açı ve servo motor lineer pozisyonunun birbiriyle bağlantılı olduğu bir kontrol yöntemi önerebilir misiniz? Bu kontrol Matlab ve bir Data Acquisition Board ile mümkün olabilir mi? Şimdiden teşekkürler.
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Bu videoda gorunen makinede kontrol icin biz normal PC ve parallel port kullandik.

Veri toplama karti olmadan (yani standart parallel port ile) yapabilirsiniz.
 
Tebrikler hocam güzel bir çalışma olmuş. Bu makinenin kontrolünü biraz daha açabilir misin mümkünse? Paralel port için bir interface mi yazmak gerekli? Teşekkürler.
 
GNU/Linux isletim sistemi kullanan bir makinede RTAI kullanarak yapildi. Parallel port icin hazir surucusu var zaten. Siz de GNU/Linux ile yapmayi dusunurseniz RTAI, RTAI-Lab, Scilab, Comedi ile ilgili kaynaklari inceleyin. Internette gerekli her turlu dokumani mevcut.
 
hocam bravo çok güzel bir çalışma olmuş. Bu konuyla alakalı danışmanlık yapıyormusunuz ? bizimde eski model bir boru bükme makinamız var revize etmek istiyoruz
 
Jac marka moition kontrol kartı ve servo motorlar kullanarak C# programlama dilinde yazdığımız program ile profesyonel bir sistem gerçekleştirdik. Hatta birden çok uygulama gerçekleştirdik. Uygulamalarda da güzel sonuçlar aldık. C# ve türevi programlama dili biliyorsanız Motion kontrol kartları ile sistemi geröekleştirebilirsiniz.
 
Gerçekten güzel bir çalışma olmuş ellerinize sağlık üstad
 
başarılı. .
 
merhaba boru bukme makinasını sıfırdan tasarlamam gerekiyor bitrme projem için.. yardımcı olursanız sevinirim
 
bu is icin mekanik otomosyon da kullanabilirsin.Bukme aparatini bukececegin konuma gore sinirlandirabilirsin.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,299
Mesajlar
916,535
Kullanıcılar
450,131
Son üye
mrtblkl

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.
Geri
Üst