blue eyes teknolojisi TCP

tuncerrc

Üye
Katılım
9 Tem 2007
Mesajlar
1
Puanları
1
Yaş
39
arkadaşlar merhaba.
kaynak robotlarında, robotun yaptığı kaynağı izleyip kontrol eden BLUE EYES (TCP) teknolojisi hakkında bilginiz varmı? internette aradım fakat herhangi bir bilgiye ulaşamadım. yardım ederseniz sevinirim.
 
selam:
bahsettiğin sistemin buulseye olmadığından eminmisin.
eğer buulseye ile ilgili bilgi dersen ufak tefek kendi çapımda birşeyler söyleyebilirim
 
Bahsettiğiniz sistemin adı Tam olarak BullsEye. Bu sistem robotun kaynağını takip etmez. Gazaltı kaynak robotlarında Toolun düzgünlüğünü kontrol eder. Yani TCP noktanızın standartlar içerisinde kalmasını sağlar. Standart bozulur ise BullsEye sistemi ile TCP yi değiştirir. Noktaları otomatik olarak düzeltir.
Robot proses sonrasında BullsEye platformuna yollanır. BullsEye sisteminin bir rutini vardır. Bu rutine göre BullsEye nin laser sensörleri arasında TCP (Tool Center Point-Gazaltı robotlarında Gazlatı telinin ucu) gezdirilir. Laser sensör X-Y düzlemi içerisinde gerekli ölçümü digital olarak PCB Boarda aktarır. (ArcWeld Arayüz kartı) Belirtilen BullsEye rutini bu ölçümlere göre yeni TCP değişimini kaydeder. TCP değişince otomatikman noktalarda değişmiş olur. En ufak bir torç ya da meme hatasında tekrardan Nokta ayarı yapmanız gerekmez. Sistem bu işe yarar.

İşte size dökümanı:
 

Ekli dosyalar

  • 501071_502.pdf
    428 KB · Görüntüleme: 29
Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
128,212
Mesajlar
915,855
Kullanıcılar
449,990
Son üye
alpersirakaya

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst