bizde kapasitif sayaç yok napalım

itutar

Üye
Katılım
11 Eyl 2008
Mesajlar
1
Puanları
1
Yaş
39
arkadaşlar bizim eski model aktif ve reaktif sayacımız var.bu yüzden reaktif bedel ödüyoruz ne yapmamız gerekir. sözleşme 14 kw.
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Kombi sayaç takarsanız Aktif Kapasitif ve İndüktif değerleri görebilirsiniz.İndüktiften ceza ödememek için kompanzasyon yapmalısınız
 
kombi sayaç takmanız gerekiyor. takmadığınız her dönem için aktif bedelin % 90 ı kadar ceza bedeli ödersiniz
 
REAKTİF SAYACINIZ ÇALİŞMİYOR MU?
 
eski sayaçlı sistemlerde nedense aktif,endüktif sayaçlar olurken kapasitif sayaç olmayabilmektedir buda aktif enerjinin yüzde doksanı kadar kapasitif enerjinin tüketildiği kabul edilip ceza yazılmaktadır.önlem kombi sayac ve kompanzasyon
 
Kombı sayac takmak sorunu bitirmez, ayrıca kompansazyon için proje yaptırıp, elektrik aldınığınız kuruluşa kontrol ve onaylatmanız gerekmektedir. Yoksa, sadece sayacdan sistemi kontrol etmiş olursunuz..
 

Forum istatistikleri

Konular
128,312
Mesajlar
916,607
Kullanıcılar
450,148
Son üye
AİŞTAR

Yeni konular

Geri
Üst